GasztroMenza

Az egészséges táplálkozás nem divat, a saját érdeked.

Csőben sült vitamin spagetti

.IMG_2214.JPG

Hozzávalók 3-4 adaghoz:

250 g durum spagettitészta
1 üveg paradicsomszósz
10 dkg mozzarella
1 közepes cukkini
1 közepes répa
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
olívaolaj
bazsalikom
kakukkfű
oregánó

A spagettit főzd forrástól számítva 8-10 percig 1/2 ek. só kíséretében. Ezalatt a zöldségeket pucold és mosd meg. Ha a cukkini héja ép és szép, akkor maradjon csak rajta. A fokhagymát és a vöröshagymát apróra, a többit pedig egyforma max. 1x1 cm-es kockákra vágd fel.
Ha kész a tészta ne álljon tovább a vízben, gyorsan szűrd le és öntsd egy sütőtálba, amibe előtte löttyintettél egy kicsi olívaolajat. Öntsd rá a zöldségeket és a paradicsomszószt, ízlés szerint fűszerezd (nagyjából mindegyik zöldfűszerből 1-1 kk.), majd forgasd össze. A szélére kisodródott zöldségeket kanalazd a tetejére.
A sajtot reszeld le és szórd egyenletesen rá. Sütőben 180 °C-on 20-30 perc alatt elkészül. Ha a sajt nagyon pirulna, vedd lejjebb 160 °C-ra.

IMG_2215.JPG

IMG_2211.JPG

Bon appéit! :)

Húsimádók megspékelhetik egy kis felkockázott sonkával.
Ha megduplázod az adagot egy normál méretű tepsire való is kijön belőle.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztromenza.blog.hu/api/trackback/id/tr266931141

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szia! :)

Hagyományos, cukormentes, teljes kiőrlésű liszttel készült recepteket is találsz itt.:) Néha comfort food, néha street food és a klasszikusok. Itt érhetsz el engem: gasztromenza@gmail.com

Ne maradj le semmiről!

süti beállítások módosítása