Ha sütizni van kedved, ne fájjon a fejed! Egyszerű a megoldás a büntetlen örömökre: ne használj cukrot és lisztet!
Hozzávalók 12-14 darabhoz:
150 g mandulaliszt/kétszer átdarált sótlan mandula
40 g zabpehely
1 tojás
1 cs. sütőpor
1 vaníliarúd
40 g nyírfacukor
A száraz hozzávalókat öntsd egy közepes méretű keverőtálba és add hozzá a tojást. Keverd össze egy villával, majd mosd meg a kezed és kezdd el összegyúrni. Egy puha, de szép, kerek cipóvá kell összeállnia. Ha túl keménynek találod lazíthatod még 1-2 kk. olvasztott vajjal. Egy nagy tepsit bélelj ki sütőpapírral. Diónyi darabokat tépj a gömböcből és formázd kerekre őket. Helyezd a sütőpapírra nagyobb távolságra és lapítsd ki fél centi vastagságúra őket az ujjaiddal vagy egy pohár aljával.
180 °C-os sütőben 8-10 perc alatt elkészül. Csak egy enyhe színt kapjon, ne kezdjen el barnulni.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.