GasztroMenza

Az egészséges táplálkozás nem divat, a saját érdeked.

Paradicsomos tőkehal barbecue krumplival

A tőkehal nem áraszt kiszellőztethetetlen szagot és nagyon kevés szálka van benne. Kezdők vagy a nem nagy halrajongók is próbálkozhatnak vele, mert nem olyan intenzív az íze, mint más tengerben vígan cikázó társainak.

img_2338.JPG

Hozzávalók:

50 dkg tőkehal filé
1 kis fej vöröshagyma
4-5 szem koktélparadicsom
1 kis paradicsomsűrítmény konzerv
6 szem közepes krumpli
barbecue fűszerkeverék
hal fűszerkeverék

olívaolaj

A halat öblítsd le hideg vízzel, majd fektesd bőrös felével (ha van még neki) lefelé egy kevés olívaolajjal megkent tepsibe. Szórj rá 1 evőkanálnyi fűszerkeveréket. A hagymát pucold és mosd meg, majd apróra kockázd fel. A koktélparadicsomot is mosd meg és vékonyan szeleteld fel. A sűrített paradicsomot kenegesd el a halszeleteken egy kiskanállal és szórd rá a hagymát, majd erre jöhet a koktélpari. A krumplit hámozd és mosd meg, majd vékonyabb cikkelyekre vágd fel. Egy tálban bőségesen locsold meg olívaolajjal és keverd el 1 evőkanál barbecue fűszerkeverékkel, egy picit még sózhatod pluszban. Szórd a hal köré. 180 °C-on az első 15 percben alufóliával lefedve, majd anélkül süsd még 15 percig.

A tőkehal hajlamos darabokra esni elkészítése után, így óvatosan szedd ki a tálalásnál, ha azt szeretnéd esztétikusan mutasson.

Ha fagyasztott halat használsz, először hagyd magától kiolvadni!

img_2335.JPG

img_2339.JPG

Bon appétit! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztromenza.blog.hu/api/trackback/id/tr397002567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szia! :)

Hagyományos, cukormentes, teljes kiőrlésű liszttel készült recepteket is találsz itt.:) Néha comfort food, néha street food és a klasszikusok. Itt érhetsz el engem: gasztromenza@gmail.com

Ne maradj le semmiről!

süti beállítások módosítása