A tőkehal nem áraszt kiszellőztethetetlen szagot és nagyon kevés szálka van benne. Kezdők vagy a nem nagy halrajongók is próbálkozhatnak vele, mert nem olyan intenzív az íze, mint más tengerben vígan cikázó társainak.
Hozzávalók:
50 dkg tőkehal filé
1 kis fej vöröshagyma
4-5 szem koktélparadicsom
1 kis paradicsomsűrítmény konzerv
6 szem közepes krumpli
barbecue fűszerkeverék
hal fűszerkeverék
só
olívaolaj
A halat öblítsd le hideg vízzel, majd fektesd bőrös felével (ha van még neki) lefelé egy kevés olívaolajjal megkent tepsibe. Szórj rá 1 evőkanálnyi fűszerkeveréket. A hagymát pucold és mosd meg, majd apróra kockázd fel. A koktélparadicsomot is mosd meg és vékonyan szeleteld fel. A sűrített paradicsomot kenegesd el a halszeleteken egy kiskanállal és szórd rá a hagymát, majd erre jöhet a koktélpari. A krumplit hámozd és mosd meg, majd vékonyabb cikkelyekre vágd fel. Egy tálban bőségesen locsold meg olívaolajjal és keverd el 1 evőkanál barbecue fűszerkeverékkel, egy picit még sózhatod pluszban. Szórd a hal köré. 180 °C-on az első 15 percben alufóliával lefedve, majd anélkül süsd még 15 percig.
A tőkehal hajlamos darabokra esni elkészítése után, így óvatosan szedd ki a tálalásnál, ha azt szeretnéd esztétikusan mutasson.
Ha fagyasztott halat használsz, először hagyd magától kiolvadni!
Bon appétit! :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.