GasztroMenza

Az egészséges táplálkozás nem divat, a saját érdeked.

Fitnesz karácsonyi vacsora: Lazac kapros öntettel

Nálam az egészség az első az ünnepek alatt is. Éppen ezért ennek megfelelő vacsorát gondoltam ki szentestére is. Lazacot sütöttem á la nature, rizzsel, salátával és egy kis kapros öntettel. A lazac nem csak a halak királya, de a legegészségesebb hal címet is magáénak tudhatja. A bejglit ajándékba kaptuk, hát arról nem tudok lemondani. Mértékkel az is belefér.

img_2389.JPG

Hozzávalók 4 személyre:

4 szelet lazacfilé (2-3 ujjnyi széles)
20 dkg salátakeverék
1 pohár tejföl
1 ek. kapor
olívaolaj
só, bors

 A lazacot fektesd egy olívaolajjal megkent tepsibe a bőrös felével lefelé. Sózd meg és süsd 180 °C-on készre. Kb. 15-20 perc alatt már szépen átsül (a szép vörös színről világosra vált). Ellenőrizheted is, ha a legvastagabb részénél belevágsz egy késsel. Amikor kiveszed a tepsiből a halat, a bőrének egy része az alján marad, de a többit neked kell majd leszedned a halról, mert nyilván megenni nem szabad!
A tejfölt keverd el a kaporral, pici sóval és borssal, illetve 1 evőkanál olívaolajjal.
A halat tálald rizzsel és salátával, majd önts rá az öntetből.

A lazacban szinte nincs is szálka, de a filéző egyén ügyességétől függőben azért maradhat benne 1-2 darab, ezért lassan fogyaszd!

További Ízekben Gazdag Ünnepeket! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztromenza.blog.hu/api/trackback/id/tr487010677

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szia! :)

Hagyományos, cukormentes, teljes kiőrlésű liszttel készült recepteket is találsz itt.:) Néha comfort food, néha street food és a klasszikusok. Itt érhetsz el engem: gasztromenza@gmail.com

Ne maradj le semmiről!

süti beállítások módosítása