GasztroMenza

Az egészséges táplálkozás nem divat, a saját érdeked.

Csirkés rakott cukkini

img_2363.JPG

Hozzávalók 3-4 adaghoz:

25 dkg csirkemell
250 g rizs
2 közepes cukkini
1 kis fej vöröshagyma
2-3 ek. tejföl
10 dkg mozzarella
olívaolaj
só, bors

A rizst főzd meg forrástól számítva 8-10 perc alatt 1/2 ek. só kíséretében. Közben pár evőkanál olívaolajon párold üvegesre a felkockázott hagymát, majd hozzáadva süsd elő a felkockázott csirkemellet. Sózd, borsozd is meg közben. Süsd készre kevergetve kb. 10-15 perc alatt. Tedd félre hűlni. A cukkinit mosd meg és vékony karikákra szeleteld fel. Ha szép a héja akkor maradjon rajta! A sütőformát kend ki egy kis olívaolajjal és az aljára rakj egy réteg cukkinit, erre rizst, majd csirkét. Így rétegezd tovább úgy, hogy a tetejére a maradék cukkini jusson. Végül koronázd meg a tejföllel és a reszelt sajttal. 180 °C-on süsd 20-25 percig, hogy a sajt szépen megolvadjon és kapjon egy kis színt.

img_2365.JPG

img_2366.JPG

Bon appétit! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztromenza.blog.hu/api/trackback/id/tr547078277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szia! :)

Hagyományos, cukormentes, teljes kiőrlésű liszttel készült recepteket is találsz itt.:) Néha comfort food, néha street food és a klasszikusok. Itt érhetsz el engem: gasztromenza@gmail.com

Ne maradj le semmiről!

süti beállítások módosítása