Pofonegyszerű, pikk-pakk elkészülő hétköznapi vacsora lehet belőle, ami mégis új ízzel kecsegtet. Ha még nem próbáltad ki a sáfrányt, nem érdemes vele sokáig várnod! :)
Hozzávalók 2 adaghoz:
A csirkéhez:
25 dkg csirkemell
1 csomag sáfrány
1 vöröshagyma
olívaolaj
só
A kuszkuszhoz:
100 g kuszkusz
250 ml víz
1/2 ek. só
1/2 ek. petrezselyem
1 kaliforniai paprika
2 paradicsom
1 lilahagyma
A sáfrányt áztasd be 4-5 evőkanál hideg vízbe és tedd félre. A kuszkusznak a vizét tedd fel forrni a sóval együtt.
A csirkét mosd meg és vágd fel hosszú csíkokra. A hagymát pucold és mosd meg, majd szeleteld fel vékonyan. Kezd el pici olívaolajon pirítani, majd 1-2 perc múlva add hozzá a csirkét. Kevergetve pirítsd 10 percig, közben sózd is meg. Válassz ketté egy csíkot fakanállal azért, hogy ellenőrizhesd átsült-e. Ha igen, öntsd rá a sáfrányos cuccot és főzd még pár percig.
A víz közben már biztosan fortyog, úgyhogy zuttyintsd hozzá a kuszkuszt és a petrezselymet. Keverd meg és fedd le. A maradék zöldséget készítsd elő és nagyjából egyformára kockázd fel őket. A kuszkusznak max 10 perc kell mire megszívja magát. Ha kész akkor forgasd össze a zöldségekkel és picit meg is locsolhatod olívaolajjal. Már csak a tálalás van hátra.
Bármelyik boltban kapni már sáfrányt a legnépszerűbb fűszer forgalmazók kínálatában. Ne lepődj meg 1 grammnyit se nyom súlyra. De nekünk az pont elég.
Bon appétit!
1 adag kb. 40 g szénhidrátot tartalmaz.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.