GasztroMenza

Az egészséges táplálkozás nem divat, a saját érdeked.

Túróval szénhidrátcsökkentett pizza

Jelentem, meg van. Megalkottam az Igazit, ami tökéletes számomra, ami minden hozzáfűzött igényemet kielégíti. Bemutatom a számomra tökéletes, túróval szénhidrátcsökkentett teljes kiőrlésű lisztekből készült pizzámat. Van benne bőven szénhidrát így is, de a túróval lehet növelni a méretét. A túró ízét nem érezni, sőt nekem kifejezetten tetszik, amit az egyszerű pizzatésztával művel. A paradicsomszósszal együtt nagyon kellemes kombinációt alkot az ízlelőbimbóknak.

Mivel a szénhidrát minimálisra való lecsökkentése a táplálkozásban ma nagyon divatossá vált - ami megjegyzem nagy butaság - így leszögezem, hogy a mai értelemben vett szénhidrátcsökkentett ételekkel szemben, ebben az ételben az egészséges táplálkozásnak megfelelő szénhidrát mennyiség van benne. Itt a szénhidrátcsökkentés azt a célt szolgálja, hogy a méretet növeljünk, a szénhidráttartalmat viszont ne. Lesz minimális szintre levitt szénhidráttartalmú változat is. Ha érdekel nézz rá a blogra később is!

img_3100.JPG

Hozzávalók:

100 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
100 g zabpehelyliszt
1 cs. sütőpor
250 g túró
2 tojás
2-3 ek olívaolaj

Tippek a feltéthez:
Cukormentes paradicsompüré
Gomba
Paradicsom
Vöröshagyma
Mozzarella
Bazsalikom
Oregánó
Kakukkfű

A liszteket, a sütőport, a sót keverd el egy nagy tálban. Morzsold bele a túrót, és üsd bele a tojásokat is. Kezdd el összegyúrni és közben add hozzá az olívaolajat. Formáld kis gombóccá, ha kell adj hozzá még pici olívaolajat. Húzogasd szét a kezeddel, tenyereddel vagy nyújtsd ki a neked tetsző vastagságúra a tésztát. Én egy 26 cm-es sütőpapírral kibélelt formába applikáltam bele, mert így a bőségesen rápakolt mozzarella sem folyt le róla, így a tészta kb. 1-1,5 cm vastagságú lett. Dekoráld ki a kedvenc feltéteddel és süsd 180 °C-on, amíg szép aranybarnára pirul a sajt.

A pizza tészta összesen kb. 115 g szénhidrátot tartalmaz.

Ez egy 2 személyes adag. Nem nagy, de hidd el, a felét alig bírod majd megenni.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztromenza.blog.hu/api/trackback/id/tr1007262713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

aurri 2015.08.07. 11:18:27

Hétvégén ez a recept kerül kipróbálásra. :)
De nem sok a tésztába a 250 g túró?

GasztroMenza 2015.08.07. 19:42:56

Kedves @aurri!

Nem sok! Kipróbáltam már több verziót is. Ez az arány még teljesen jó állagot ad. Ha ennél több a túró, az viszont már jelentősen ront az állagán. Próbáld ki és ha neked az íze már túlságosan túrós lenne, akkor csökkentsd a mennyiségét. Ízlés kérdése, ki hogyan szereti. :) Mindenképpen küldj róla képet, ha elkészítetted! :)

aurri 2015.08.08. 00:34:01

@GasztroMenza: Én eleve úgy indítok holnap, hogy megfelezem a túró mennyiségét. Aztán meglátjuk.

Majd felrakom a facebook-os oldaladra a képet. :)

aurri 2015.08.09. 11:52:48

@GasztroMenza: Na elkészült a pizza tegnap, vannak képek. :) Hol küldjem? (FB sztornó)

GasztroMenza 2015.08.11. 09:59:41

@aurri: Küldd a gasztromenza@gmail.com-ra! :)

Szia! :)

Hagyományos, cukormentes, teljes kiőrlésű liszttel készült recepteket is találsz itt.:) Néha comfort food, néha street food és a klasszikusok. Itt érhetsz el engem: gasztromenza@gmail.com

Ne maradj le semmiről!

süti beállítások módosítása