Jelentem, meg van. Megalkottam az Igazit, ami tökéletes számomra, ami minden hozzáfűzött igényemet kielégíti. Bemutatom a számomra tökéletes, túróval szénhidrátcsökkentett teljes kiőrlésű lisztekből készült pizzámat. Van benne bőven szénhidrát így is, de a túróval lehet növelni a méretét. A túró ízét nem érezni, sőt nekem kifejezetten tetszik, amit az egyszerű pizzatésztával művel. A paradicsomszósszal együtt nagyon kellemes kombinációt alkot az ízlelőbimbóknak.
Mivel a szénhidrát minimálisra való lecsökkentése a táplálkozásban ma nagyon divatossá vált - ami megjegyzem nagy butaság - így leszögezem, hogy a mai értelemben vett szénhidrátcsökkentett ételekkel szemben, ebben az ételben az egészséges táplálkozásnak megfelelő szénhidrát mennyiség van benne. Itt a szénhidrátcsökkentés azt a célt szolgálja, hogy a méretet növeljünk, a szénhidráttartalmat viszont ne. Lesz minimális szintre levitt szénhidráttartalmú változat is. Ha érdekel nézz rá a blogra később is!
Hozzávalók:
100 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
100 g zabpehelyliszt
1 cs. sütőpor
250 g túró
2 tojás
2-3 ek olívaolaj
só
Tippek a feltéthez:
Cukormentes paradicsompüré
Gomba
Paradicsom
Vöröshagyma
Mozzarella
Bazsalikom
Oregánó
Kakukkfű
A liszteket, a sütőport, a sót keverd el egy nagy tálban. Morzsold bele a túrót, és üsd bele a tojásokat is. Kezdd el összegyúrni és közben add hozzá az olívaolajat. Formáld kis gombóccá, ha kell adj hozzá még pici olívaolajat. Húzogasd szét a kezeddel, tenyereddel vagy nyújtsd ki a neked tetsző vastagságúra a tésztát. Én egy 26 cm-es sütőpapírral kibélelt formába applikáltam bele, mert így a bőségesen rápakolt mozzarella sem folyt le róla, így a tészta kb. 1-1,5 cm vastagságú lett. Dekoráld ki a kedvenc feltéteddel és süsd 180 °C-on, amíg szép aranybarnára pirul a sajt.
A pizza tészta összesen kb. 115 g szénhidrátot tartalmaz.
Ez egy 2 személyes adag. Nem nagy, de hidd el, a felét alig bírod majd megenni.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
aurri 2015.08.07. 11:18:27
De nem sok a tésztába a 250 g túró?
GasztroMenza 2015.08.07. 19:42:56
Nem sok! Kipróbáltam már több verziót is. Ez az arány még teljesen jó állagot ad. Ha ennél több a túró, az viszont már jelentősen ront az állagán. Próbáld ki és ha neked az íze már túlságosan túrós lenne, akkor csökkentsd a mennyiségét. Ízlés kérdése, ki hogyan szereti. :) Mindenképpen küldj róla képet, ha elkészítetted! :)
aurri 2015.08.08. 00:34:01
Majd felrakom a facebook-os oldaladra a képet. :)