GasztroMenza

Az egészséges táplálkozás nem divat, a saját érdeked.

Egyszerűsített reform bagett a saját kis sütődédből

Az otthon sült pékáru illata mámorító, az extázist pedig csak fokozza, hogy tudod mi van benne. Na csak semmi adalékanyag... Kívül kellemesen ropogós, belül puha. :)

img_3299.JPG

Hozzávalók 3 bagetthez:

350 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt
150 g rétesliszt
1 csomag szárított élesztő
300 ml langyos víz
20 g vaj
1 ek. só

Az élesztőt, a liszteket és a sót keverd el egy nagy tálban, majd add hozzá a vizet. Moss kezet, kavard össze az ujjaiddal majd kezdd el összegyúrni, amíg szép cipó alakja lesz. Miután összeállt, dagaszd még pár percig. Ha nem akarja felvenni a maradék száraz darabokat, akkor 1 ek. vizet adagolj hozzá. Dagaszd tovább, ha nem elég, akkor jöhet még egy ek. víz és dagasztás. Nem kell túlzásba vinni, nem cél az ínhüvelygyulladás. :) Takard le, tedd meleg helyre és keleszd a duplájára. Ha kész, gyúrd át még egyszer beledolgozva a puha vajat is. Oszd el 3 részre a tésztát és sodorj belőlük henger alakot. Tedd sütőpapírral kibélelt tepsibe és hagyd kelni még 20-30 percet. Végül vágd be egy késsel finomat a tetejüket és mehet a hideg sütőbe. Állítsd be 200 °C-ra alsó-felső funkcióra és süsd 25-30 percig. Ha már kicsit kezd pirulni, akkor közel a tökéletes kivitelhez.

img_3301.JPG

A bagett készítésnek van egy speciális hajtogatós technikája, amit ide kattintva tekinthetsz meg. Én kipróbáltam mindkét módszert többször is, de nem érzek lényeges különbséget, így nem vagyok hajlandó erre időt pazarolni. Szerintem tökéletesen működik enélkül is, legalábbis ezzel a lisztösszetétellel. Persze nem lesz annyira lyukacsos, mint a sima fehér lisztből készült társa, de kit érdekel a lyukacsossága... inkább legyen egészséges!

UI.: Nem kell semmilyen felesleges sütőformát megvenned, anélkül is működik!

Összesen kb. 310 g szénhidrátot tartalmaz.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztromenza.blog.hu/api/trackback/id/tr677294529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szia! :)

Hagyományos, cukormentes, teljes kiőrlésű liszttel készült recepteket is találsz itt.:) Néha comfort food, néha street food és a klasszikusok. Itt érhetsz el engem: gasztromenza@gmail.com

Ne maradj le semmiről!

süti beállítások módosítása