GasztroMenza

Az egészséges táplálkozás nem divat, a saját érdeked.

Paradicsomos csicseriborsó spenóttal

Mi cseri?! CSICSERI! A csicseriborsó nem valami gourmet kaja. Valójában az indiai vagy a marokkói konyha magyar értelemben vett zöldborsója. Nagyon finom, krémes és tele van vitaminnal. A spenóttól nem kell félni, nem dominál, alig lehet kiérezni. Itt nem az íze, hanem a tartalma miatt érdekes.

img_3606.JPG

Hozzávalók 3-4 személyre:

1 konzerv csicseriborsó
1 üveg paradicsomszósz
2 nagy marék spenót (kb. 50 g)
4-5 szem koktél paradicsom
1 kis fej vöröshagyma
só, bors
olívaolaj

A hagymát kockázd fel és kezdd el párolni kevés olívaolajon. Add hozzá a csicseriborsót és pirítsd meg egy kicsit. Pár perc múlva öntsd rá a paradicsomszószt és sózd, borsozd meg. Fedő alatt főzd, amíg a csicseriborsó megpuhul. A véghajrában add hozzá a félbevágott paradicsomokat és hagyd, hogy kicsit összeessenek. Végül dobd rá a spenótot és ha megfonnyadt a hőtől, keverd össze az egészet. Pár perc múlva el is készült.

Én pennét főztem hozzá, mert az volt itthon, de bármilyen tészta, rizs is mehet hozzá. Attól függ, mihez van kedved. A tetejére mehet egy kis snidling vagy petrezselyem.

img_3604.JPG

img_3608.JPG

Na meg jött a kedved a csicseriborsóhoz?

Ha nem akarsz lemaradni az újdonságokról, megtalálsz a facebookon! Napi tippekért és inspirációért pedig gyere az instagramra!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztromenza.blog.hu/api/trackback/id/tr337432904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szia! :)

Hagyományos, cukormentes, teljes kiőrlésű liszttel készült recepteket is találsz itt.:) Néha comfort food, néha street food és a klasszikusok. Itt érhetsz el engem: gasztromenza@gmail.com

Ne maradj le semmiről!

süti beállítások módosítása