GasztroMenza

Az egészséges táplálkozás nem divat, a saját érdeked.

Aszalt paradicsomos-rozmaringos lepénykenyér

Igazi törnivaló, mégis lágy lepénykenyér aszalt paradicsommal. Kell ennél több egy tökéletes reggeli szendvicshez?!

img_3954_1.JPG

Hozzávalók:

200 g teljes kiőrlésű búzaliszt
200 g rétesliszt
1 cs. szárított élesztő
10 szelet aszalt paradicsom
350 ml víz
40 ml olívaolaj
3 rozmaringág
1 csapott ek. só

A liszteket, a sót, az élesztőt keverd el egy nagy tálban. Öntsd hozzá a folyadékokat 2-3 lépésben folyamatosan keverve, majd a végén is jól keverd át. Fedd le és hagyd kelni 1 órán át. Ragacsosabb, folyósabb állagú, mint az átlag kenyértészta. Aprítsd fel az aszalt paradicsomot tetszőleges darabokra. A rozmaring ágakról húzd le a leveleket és azokat aprítsd fel. Öntsd rá a megkelt tésztára és keverd el, ekkor már jobban tudod gyúrni is. Ha jól elkeveredett minden mindennel, akkor sütőpapírral bélelj ki egy tepsit és öntsd bele a tésztát. A kezedbe önts pici olívaolajat és egyengesd el nagyjából 2-3 cm vastagon. Hagyd még egy kicsit pihenni, hogy megszokhassa az új helyét, majd tedd a hideg sütőbe. Állítsd be 200 °C-ra, így süsd 20 percig, majd utána 180 °C-on még 30 percig.

Jó tanács: a legtetején, ha egy-egy paradicsom darab kikandikál azt nyomkodd be kicsit, hogy ne éghessen meg, mielőtt a kenyér elkészülne!

img_3959_1.JPG

Ezzel igazán jól indulhat a reggeled!

Ha nem akarsz lemaradni az újdonságokról, megtalálsz a facebookon! Napi kajatippekért és inspirációért pedig gyere az instagramra!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztromenza.blog.hu/api/trackback/id/tr57473338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szia! :)

Hagyományos, cukormentes, teljes kiőrlésű liszttel készült recepteket is találsz itt.:) Néha comfort food, néha street food és a klasszikusok. Itt érhetsz el engem: gasztromenza@gmail.com

Ne maradj le semmiről!

süti beállítások módosítása