Tökéletesek a kánikulára, mert rettenetesen egyszerűek és hűsítőek.
Joghurtos-gyümölcsös parfé
Hozzávalók 2-3 személyre:
250 g friss idény gyümölcs leturmixolva
2 pohár görög joghurt
ízlés szerint eritrit/nyírfacukor
Egyszerűen csak össze kell keverni a hozzávalókat. Bélelj ki egy tálat folpackkal. Akkora legyen, hogy azért 2-3 cm vastag legyen a jégkrém. Tedd néhány órára a fagyasztóba. Végül, ha megfagyott, csak egyszerűen borítsd ki a formából és húzd le róla a folpackot.
Jégkrém nyalóka
Hozzávalók 6 db-hoz:
3-3,5 dl 100%-os gyümölcslé
Csak simán fel kell tölteni a formákat és lefagyasztani.
Joghurttal és gyümölccsel is fel lehet tölteni vagy leturmixolt friss gyümölcslével.
Banánfagyi
Hozzávalók 2 személyre:
2 nagy banán
Karikázd fel a banánt és tedd egy zacskóban a fagyasztóba pár órára. Ha megfagyott, csak le kell turmixolnod és már tálalhatod is. Feldobhatod egy kis durvára tört mogyoróval, fahéjjal vagy mogyorókrémmel is.
Fontos, hogy olyan konyhai aprítóba vagy turmixgépbe tedd csak bele, amiben lehet jeget is aprítani.
Ha nem akarsz lemaradni az újdonságokról, megtalálsz a facebookon! Napi kajatippekért és inspirációért pedig gyere az instagramra!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.