GasztroMenza

Az egészséges táplálkozás nem divat, a saját érdeked.

Csirke gyros tzatzikivel és házi reform pitával

A legismertebb görög kaja házi pitával a legjobb. Most egy csirkemellből készültet mutatok meg. A "pita" nem fújódott fel teljesen sütés közben, így nem lett igazán zsebes, de nagyon puha. Pita vagy nem pita?...lepénykenyér? Mindegy is, finom!

img_4196.jpg

img_4209.jpg

Hozzávalók 4 személyre:

a csirkéhez:

50 dkg csirkemell
1 ek. gyros fűszerkeverék
olívaolaj

a tzatzikihez:

2 kígyóuborka
1 pohár görög joghurt
2 gerezd fokhagyma
1/2 ek. só
bors

a pitához:

200 g teljes kiőrlésű búzaliszt
200 g finom búzaliszt
50 ml olívaolaj
230 ml víz
1 cs. szárított élesztő
1 tk. só

A pitához keverd el a száraz hozzávalókat egy nagy tálban, majd apránként öntsd hozzá a folyadékokat és folyamatosan keverd közben. Végül alaposan gyúrd össze. Kicsit ragacsos lesz, úgyhogy kend be még egy kis olívaolajjal az összeállt tésztát. Fedd le, tedd meleg helyre és keleszd a duplájára. 

A csirkemellet vágd fel vékony csíkokra, majd tedd egy tálba. Önts rá bőségesen olívaolajat és add hozzá a fűszert. Alaposan keverd össze őket és lefedve tedd a hűtőbe.

Az uborkát kézzel alaposan dörzsölve mosd meg. Gyaluld le vékony kis csíkokká, de a nagy lyukú reszelő is megteszi. Sózd meg és jól keverd össze. Hagyd így állni 5-10 percig. Ezután az uborka levét nyomkodd ki. A joghurtot a zúzott fokhagymával keverd el és kicsit meg is borsozhatod. Zöldfűszereket is használhatsz! Ezt is tedd a hűtőbe.

Tetszőleges zöldségeket, salátát készíts elő és apríts fel, ha azt is tálalnál mellé.

A csirkemell csíkokat egy serpenyőben kevés olívaolajon kezdd el pirítani. Fedd le és néha kevergetve süsd készre. Végül papírtörlővel kibélelt tányérra szedd ki.

Ha megkelt, a pitatésztát gyúrd át lazán. Oszd fel 6 részre és formázz gombócokat belőlük. Mindegyiket lapítsd el a tenyereddel vagy nyújtófával. Törekedj arra, hogy minél inkább hasonlítson egy körre.:) Tedd őket egy sütőpapírral kibélelt tepsire majd told be a 180°C-os sütőbe. 6-7 perc eltelte után már ellenőrizd a tésztát. Ha még túl puha és nem sült át, akkor hagyd még bent, ha viszont kezd kicsit szárazzá válni a felülete vedd ki. Vigyázz, könnyen ki lehet szárítani.

Már csak tálalnod kell!

img_4212.jpg

A képen látható spárgás tekercsekért kattints ide!

Ha nem akarsz lemaradni az újdonságokról, megtalálsz a facebookon!
Napi kajatippekért és inspirációért pedig gyere az instagramra!

Szereted az ilyen "gyors kajákat"? Akkor néz meg a következőt:

img_3100.JPG

 

 

 

 

 
Túróval szénhidrát csökkentett pizza

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztromenza.blog.hu/api/trackback/id/tr967661758

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szia! :)

Hagyományos, cukormentes, teljes kiőrlésű liszttel készült recepteket is találsz itt.:) Néha comfort food, néha street food és a klasszikusok. Itt érhetsz el engem: gasztromenza@gmail.com

Ne maradj le semmiről!

süti beállítások módosítása