GasztroMenza

Az egészséges táplálkozás nem divat, a saját érdeked.

Spenótos-ricottás cannelloni

Egyszerű, mégis villantós olasz fogás. A paradicsom és a ricotta íze csodás egyveleget alkot.

img_4560.jpg

Hozzávalók 2 személyre:

12 db cannelloni durumlisztből
500 g ricotta
80 g bébispenót
1 konzerv darabolt paradicsom
bazsalikom, kakukkfű, oregánó
parmezán
só, bors
olívaolaj

Egy kisebb sütőforma aljába önts 1-2 evőkanálnyi olívaolajat és annyit a paradicsomkonzervből, hogy fél cm vastag réteg legyen. Szórd meg egy csipet sóval, borssal. A ricottát, a spenótot, 1 kk. sóval konyhai aprítóban alaposan pépesítsd. Töltsd egy habzsákba vagy egy sima konyhai nejlonzacskóba és vágd ki a sarkát, hogy fél cm széles lyuk legyen a végén. A paradicsomkonzervben keverj el kicsi sót és borsot, 5-6 felaprított bazsalikomlevelet és ízlés szerint kakukkfüvet, oregánót. A tészta csöveket állítsd fel és töltsd meg egyenként úgy, hogy a zsák száját kissé belenyomod a csőbe. Lehetőleg légmentesen legyen benne a töltelék. Rakj le egy sort belőlük. A tetejére önts a paradicsomkonzervből, reszelj rá parmezánt és jöhet a következő réteg. Figyelj arra, hogy a tésztát mindenhol befedje a paradicsomszósz. A tetejét vastagon szórd meg parmezánnal. 180°C-on 20 perc alatt elkészül.

Ha nem akarsz lemaradni az újdonságokról, megtalálsz a facebookon!
Napi kajatippekért és inspirációért pedig gyere az instagramra!

Szereted az olasz ízeket? Nézd meg ezeket a recepteket is:

img_2939.JPG

Olaszos tojáslepény

img_3395.JPG

Paradicsomos-olívás csirkefalatok ráadás gombával

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztromenza.blog.hu/api/trackback/id/tr127667904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szia! :)

Hagyományos, cukormentes, teljes kiőrlésű liszttel készült recepteket is találsz itt.:) Néha comfort food, néha street food és a klasszikusok. Itt érhetsz el engem: gasztromenza@gmail.com

Ne maradj le semmiről!

süti beállítások módosítása