GasztroMenza

Az egészséges táplálkozás nem divat, a saját érdeked.

Paradicsomos húsgolyók durum spagetti ágyon

Paradicsomban úszó ínycsiklandó fűszeres húsgolyók. Mmm...

img_4659.jpg

Hozzávalók 4 személyre:

A tésztához:

700 g durum spagetti
1 kk. só

A húsgolyókhoz:

kb. 400-500 g darált marhahús
1 nagy konzerv darabolt paradicsom
1 kis fej lilahagyma
1 kis gerezd fokhagyma
1 kk. kakukkfű
1/2 kk. oregánó
1/2 kk. só
+só, bors
olívaolaj

A tésztát főzd készre sós vízben 8-10 perc alatt. Közben a húst rakd egy nagy tálba, add hozzá a fűszereket. A fokhagymát pépesítsd egy fokhagymanyomóban, a lilahagymát kockázd fel apróra. Ezeket is szórd a húshoz és alaposan gyúrd/keverd össze a kezeddel. Formázz kisebb diónyi golyókat belőle a tenyereid között és sorakoztasd fel őket egy tányérra. Egy lefedhető serpenyőben jó pár nagyobb löttyintés olívaolajon kezdd el pirítani őket. Először nagyobb hőfokon, hogy lepirulhassanak és egy barnás kérget kaphassanak. Időnként rázd meg a serpenyőt, hogy minden oldaluk megsülhessen. Majd közepes hőfokon fedővel lefedve 5-7 perc alatt hagyd, hogy teljesen átsüljenek a gombócok. Vágj ketté egyet, így ellenőrizheted. A végén öntsd hozzá a paradicsomszószt, ízlés szerint sózd, borsozd meg. 3-5 perc alatt rotyogtasd össze és kész is. Alaposan forgasd át benne a húsgolyókat.

Egy személyre kb. 4-5 húsgolyó jut.

Ha nem akarsz lemaradni az újdonságokról, megtalálsz a facebookon!
Napi kajatippekért és inspirációért pedig gyere az instagramra!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztromenza.blog.hu/api/trackback/id/tr217727540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szia! :)

Hagyományos, cukormentes, teljes kiőrlésű liszttel készült recepteket is találsz itt.:) Néha comfort food, néha street food és a klasszikusok. Itt érhetsz el engem: gasztromenza@gmail.com

Ne maradj le semmiről!

süti beállítások módosítása