GasztroMenza

Az egészséges táplálkozás nem divat, a saját érdeked.

160 grammos diéta kreatívan

A bloggal alapvetően az egészséges táplálkozáshoz szeretnék kedvet csinálni. Bebizonyítani azt, hogy természetes édesítőszerekkel vagy teljes kiőrlésű lisztekkel is működhetnek a hagyományos megszokott ételek és sütemények.

Mivel én a 160 grammos diéta alapjait követem, amelyet kb. 80-90%-os szinten tudok is teljesíteni a mindennapjaimban, így sok receptnél szerepelni fog a továbbiakban az ételek szénhidrát tartalma (CH) is. Ezzel is szeretném segíteni azokat, akik nem csak egészségesen szeretnének táplálkozni, de odafigyelnek a szénhidrát bevitelre is.

A 160 grammos diéta cukorbetegeknek, inzulinrezisztenciásoknak, fogyókúrázóknak szól elsősorban, de mivel ez a diéta a rendszeres étkezésre is épül, szerintem nagyon közel áll az egészséges táplálkozáshoz. Nem csak a minőségi táplálékokon van a hangsúly, hanem meg van határozva az is, hogy hányszor kell étkezni és mennyi szénhidrátot. Így ez egy nagyon jól kontrollált diéta. Már pedig egy diéta akkor megvalósítható, ha jól kialakított szabályai vannak és előre megtudod tervezni. Tehát bárkinek hasznos lehet.

A 160 grammos diéta alapjai:

Alapvetően ez a diéta arról szól, hogy egyes étkezések során mennyi szénhidrátot lehet megenni (CH). Ki kell iktatni az étrendből a hozzáadott cukrot és teljes kiőrlésű lisztből (legalább 50%-a) készült ételeket lehet fogyasztani.

A napi szénhidrát fogyasztás pedig így néz ki:

Reggeli: 30 g szénhidrát (lassú felszívódású)
Tízórai: 20 g szénhidrát (10 g lassú és 10 g gyors felszívódású)
Ebéd: 50 g szénhidrát (50 g lassú vagy 40 g lassú és 10 g gyors)
Uzsonna: 20 g szénhidrát (gyors felszívódású)
Vacsora: 30 g szénhidrát (lassú felszívódású)
Utóvacsora: 10 g szénhidrát (lassú felszívódású)

RECEPTEK A BLOGRÓL: (hamarosan bővül a teljes repertoárral...)

Kenyér:

Rozmaringos teljes kiőrlésű ciabatta

Süti:

Szilvás clafoutis zabpehelylisztből

Zöldségkrémek:

Kapros cukkinikrém

Fetás sült paprikakrém

Kápiás padlizsánkrém

Saláták: (pl. 30 gramm CH-nyi kenyérrel, bulgurral, kuszkusszal, barna rizzsel, stb. mellé)

Panzanella, a toszkán kenyérsaláta

Könnyű nyári saláták

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztromenza.blog.hu/api/trackback/id/tr207752924

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szia! :)

Hagyományos, cukormentes, teljes kiőrlésű liszttel készült recepteket is találsz itt.:) Néha comfort food, néha street food és a klasszikusok. Itt érhetsz el engem: gasztromenza@gmail.com

Ne maradj le semmiről!

süti beállítások módosítása