Pikk-pakk összerakható kaja és emellett még isteni finom is. A fetától a paprikakrém könnyed és krémes lesz. A maradék paprikás olajban lepirított kiflikarikákkal enni a legjobb.
Hozzávalók 2 személyre:
2 kaliforniai paprika
2 kápia paprika
200 g feta sajt
3-4 ek. olívaolaj
A paprikákat vékonyan szeleteld fel. Az olívaolajon fedő alatt, közepes lángon, gyakran kevergetve, párold puhára őket. Ha megpuhult, hagyd kihűlni, majd kanalazd egy konyhai aprítóba vagy turmixgépbe. Tördeld hozzá a fetát és pürésítsd. Tedd hűtőbe. A paprikákból kisült olajban piríts hozzá kifli karikákat. A krémet ezekre kanalazva enni a legjobb.
Ahhoz, hogy a paprika gyorsabban puhuljon, adhatsz hozzá egy kevés sót. De tényleg csak keveset, mert a feta így is elég intenzíven sós.
Egy gerezd fokhagymát hozzáadva, még tovább fokozhatod az ízeket.
Ha nem akarsz lemaradni az újdonságokról, megtalálsz a facebookon!
Napi kajatippekért és inspirációért pedig gyere az instagramra!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.