GasztroMenza

Az egészséges táplálkozás nem divat, a saját érdeked.

Szilvás clafoutis zabpehelylisztből

Ez a süti talán az egyik legegyszerűbb francia desszert. Ez a recept pedig egy egészséges változatát mutatja be, mivel zabpehelyliszttel és cukor nélkül készül. Az állaga ahhoz hasonlít, mintha valahol a piskóta és a palacsinta tészta között lenne félúton. Nagyon egyszerű, csak össze kell keverni a hozzávalókat, rádobni a gyümölcsöket és már mehet is a sütőbe. A végeredmény nem csak finom, de nagyon szép is, ahogy a szilva héja beleolvad a tésztába.

img_5074o.jpg

img_5081o.jpg

Hozzávalók egy 23 cm átmérőjű sütőformához:

100 g zabpehelyliszt (Cerbona)
1 pohár (130 g) joghurt
200 g (kb. 3 db) ringló szilva (kimagozva legyen 200 g)
2 tojás
3 ek. steviás eritrit

(vaj a forma kikenéséhez)

A szilván kívül a többi hozzávalót alaposan keverd ki egy tálban. A sütőt állítsd be 180 °C-ra. A sütőformát kend ki alaposan vajjal, majd öntsd bele a masszát. A szilvákat mosd meg, majd töröld szárazra. Vágd őket ketté és szedd ki a magjukat. A tésztán tetszőlegesen helyezd el a gyümölcs darabokat és már mehet is a sütőbe. Addig süsd, amíg szép aranybarna lesz. Kb. 20-25 perc.

img_5080o.jpg

Ez a sütemény kb. 92 g szénhidrátot tartalmaz, amelyből 34 gyorsan felszívódó szénhidrát.

Ha nem akarsz lemaradni az újdonságokról, megtalálsz a facebookon!
Napi kajatippekért és inspirációért pedig gyere az instagramra!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztromenza.blog.hu/api/trackback/id/tr547882438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szia! :)

Hagyományos, cukormentes, teljes kiőrlésű liszttel készült recepteket is találsz itt.:) Néha comfort food, néha street food és a klasszikusok. Itt érhetsz el engem: gasztromenza@gmail.com

Ne maradj le semmiről!

süti beállítások módosítása