GasztroMenza

Az egészséges táplálkozás nem divat, a saját érdeked.

Fahéjas-szilvás zabmuffin

Ezek a cuki muffinok nem csak finomak, de nagyon illatosak is. Zabpehelyliszttel készültek és nem tartalmaznak hozzáadott cukrot.

img_5423.jpg

img_5427.jpg

Hozzávalók 12 darabhoz:

200 g zabpehelyliszt vagy kétszer ledarált zabpehely
1 cs. sütőpor
40 g steviás eritrit
4 kisebb tojás
100 ml tej
30 g vaj
170 g (kb. 2 kisebb) kimagozott ringló szilva
1 csapott ek. fahéj

A vajat olvaszd fel mikróban, majd hagyd hűlni. A száraz hozzávalókat keverd el egy tálban. A szilvát mosd meg, majd vágd fel kisebb kockákra. Ezután add a tésztához a nedves hozzávalókat is. Egy habverővel keverd csomómentesre. A muffin sütőformába tedd bele a kapszlikat, majd adagolj mindegyikbe kb. 1 evőkanállal a masszából. Az a lényeg, hogy az alját befedje, de azért ne töltsön ki többet, mint a forma fele. Ezután nyomkodj bele pár szilvakockát (az összesnek a felét). Majd jöhet rá még a tésztából és a legtetejére a maradék szilvakockák. Kicsit nyomd most is bele a tésztába. Mehet a 180 °C-os sütőbe kb. 20-25 percre, amíg szép aranybarna lesz a teteje.

A 12 darab összesen kb. 145,7 g CH-t tartalmaz, ebből a lassan felszívódó 118 g, a gyorsan felszívódó szénhidrát pedig 27,7 g. 1 darab muffin kb. 12 g CH-t tartalmaz.

img_5455.jpg

Ha nem akarsz lemaradni az újdonságokról, megtalálsz a facebookon!
Napi kajatippekért és inspirációért pedig gyere az instagramra!

Még muffin még:

img_4527.jpg

Áfonyás zabmuffin

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztromenza.blog.hu/api/trackback/id/tr747986901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szia! :)

Hagyományos, cukormentes, teljes kiőrlésű liszttel készült recepteket is találsz itt.:) Néha comfort food, néha street food és a klasszikusok. Itt érhetsz el engem: gasztromenza@gmail.com

Ne maradj le semmiről!

süti beállítások módosítása