GasztroMenza

Az egészséges táplálkozás nem divat, a saját érdeked.

Gorgonzolás-brokkolis tagliatelle

Selymes ízek, sikamlós tészta megkoronázva brokkolirózsákkal. Igazi 10 perces kaja, és ez nem amolyan Jamie-s túlzás, hanem tényleg ilyen gyors!

img_5576.jpg

Hozzávalók 2 személyre:

125 g száraz tagiatelle tészta (durumból készült)
125 g gorgonzola
40 g parmezán
2 dl főzőtejszín
250 g brokkoli
snidling vagy petrezselyem a tetejére
olívaolaj
só, bors

A tésztát főzd ki 5-7 perc alatt forrásban lévő sós vízben. Közben a brokkolit szedd kisebb rózsáira, mosd meg és rakosgasd egy konyharuhára őket. A gorgonzolát nagyobb darabokra vágva tedd egy serpenyőbe és kezdd el melegíteni. Ha már olvadozik, add hozzá a főzőtejszínt, a parmezánt és borsozd meg. Lehet sózni is, de a sajtok miatt én úgy gondolom már pluszban ez nem szükséges. Jól keverd össze a hozzávalókat és ha mindegyik elolvadt már, hozzáadhatod a brokkolit. Pár percig párold fedő alatt. Végül a tésztát szűrd le, ha elkészült és öntsd a szószhoz. Mehet rá egy löttyintésnyi olívaolaj is. Alaposan forgasd össze két fakanál segítségével, majd a tetejére szórj snidlinget vagy petrezselymet, amely kicsit felfrissíti az egészet.

Fontos tipp:

Gyakran kevergesd, hogy ne kezdhessen lepirulni az alja, mert akkor csomósodásra hajlamos, mint ahogy a képen is látható. Ha ezt kivéded, szép sima és selymes marad a szósz. Persze ez csak szépséghiba, ettől még ugyanolyan finom.

img_5580.jpg

img_5595.jpg

Ha nem akarsz lemaradni az újdonságokról, megtalálsz a facebookon!
Napi kajatippekért és inspirációért pedig gyere az instagramra!

Még tészta receptek:

Spenótos-ricottás cannelloni

Paradicsomos csicseriborsó spenóttal tésztaágyon

Csőben sült vitamin spagetti

Gombás-paprikás csirkefalatok borsóval

Paradicsomos húsgolyók durum spagetti ágyon

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztromenza.blog.hu/api/trackback/id/tr18059560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szia! :)

Hagyományos, cukormentes, teljes kiőrlésű liszttel készült recepteket is találsz itt.:) Néha comfort food, néha street food és a klasszikusok. Itt érhetsz el engem: gasztromenza@gmail.com

Ne maradj le semmiről!

süti beállítások módosítása