Pihe-puha rugalmas amerikai palacsinta. Kókuszos íze igazán különlegessé teszi. Lekvárral és még egy kis kókuszreszelékkel a tetején igazán jól esik egy kényelmes reggelen.
Hozzávalók 12 db kisebb tenyérnyi méretű palacsintához:
100 g zabpehelyliszt
50 g kókuszliszt
1 tojás
400 ml tej
olaj a sütéshez, pl. kókuszolaj
A liszteket öntsd egy tálba, add hozzá a tojást és a tejet, majd keverd simára egy habverővel. Megkönnyíti az adagolást, ha egy nagy mérőtálban/mérőpohárban csinálod ezt vagy utána átöntöd. Így a kókuszolajjal kikent közepes hőfokú serpenyőbe adagolj ki 3 kisebb kupacnyi tésztát. Vagy evőkanállal is megteheted ezt, kb. egy-egy nagyobb evőkanálnyi adag a megfelelő. Így kényelmesen elférnek a palacsinták és nem fognak összefolyni sem. Süsd az első oldalán, amíg a tészta kezd már sötétedni a szélén. Ekkor óvatosan nyúlj alá egy szilikon spatulával vagy palacsintakéssel. (A fakanálra sajnos ragad.) Fordítsd meg és süsd még egy kicsit a másik oldalán is. A serpenyőt újra kend ki kókuszolajjal és mehet a móka, amíg el nem fogy a tészta.
Ha nem akarsz lemaradni az újdonságokról, megtalálsz a facebookon!
Napi kajatippekért és inspirációért pedig gyere az instagramra!
Palacsinta receptek még:
Anastasia Steele kedvenc reggelije: sajtos-sonkás palacsinta
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.