GasztroMenza

Az egészséges táplálkozás nem divat, a saját érdeked.

Paradicsomos gombaragu zsályás édesburgonyapüré ágyon

Ebben a receptben most nem a gombaragu az érdekes. Azt bárki elkészítheti kedve szerint, ahogy szokta. De azért én is leírom most ennek a receptjét. A figyelem most az édesburgonyát illeti. Finom, egészséges, különleges ízzel rendelkezik. Kicsit répás, talán sütőtökös beütéssel. Rá kell szokni. Krumpli helyett igazán jól működik. Sőt...sokkal jobb. Sült krumpliként szerintem mindenkinek bejön, de püréként is jól működik.

img_6116.jpg

Hozzávalók 2 személyre:

250 g csiperke gomba
1 kápia paprika
70 g sűrített paradicsom
50 g friss bébispenót levél (kihagyható)
4 nagy édesburgonya
1 vöröshagyma
4 kisebb zsályalevél
só, bors
olívaolaj

A vöröshagymát tisztítsd meg, majd kockázd fel. A gombák tönkjét szedd ki, azok nem fognak kelleni (de ha azokat is fel szoktad használni, maradhatnak is). A gombák kalapját öblítsd le a csap alatt, majd szeleteld fel vékonyan. A kápia paprikát is aprítsd fel. A hagymát kevés olívaolajon kezdd el párolni. Ha már üvegessé vált, mehet hozzá a kápia is. Hagyd fedő alatt megpuhulni. Ezután jöhet hozzá a gomba, majd 1-2 perc után a sűrített paradicsom. Így főzd puhára a gombát is. A végén sózd, borsozd meg (és dobd a tetejére a bébispenótot is. Ennek éppen elég, hogy csak összeessen. Keverd el a gombás raguban) és már kész is.

Az édesburgonyát hámozd meg, majd alaposan öblítsd le. Kockázd fel, majd sós vízben főzd puhára. A főző vizébe a zsálya leveleket is dobd bele kb. fél időnél. Ha kész szűrd le az egészet, a zsályát szedd ki, majd egy krumplinyomóval pépesítsd az édesburgonyát. A zsálya leveleket aprítsd fel és keverd hozzá. (Ha akarod tehetsz hozzá 1 ek. vajat is.)

img_6125.jpg

Ha nem akarsz lemaradni az újdonságokról, megtalálsz a facebookon!
Napi kajatippekért és inspirációért pedig gyere az instagramra!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztromenza.blog.hu/api/trackback/id/tr878111072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szia! :)

Hagyományos, cukormentes, teljes kiőrlésű liszttel készült recepteket is találsz itt.:) Néha comfort food, néha street food és a klasszikusok. Itt érhetsz el engem: gasztromenza@gmail.com

Ne maradj le semmiről!

süti beállítások módosítása