GasztroMenza

Az egészséges táplálkozás nem divat, a saját érdeked.

Sütőtökös Mikulás muffin

Ezek a muffinok annyira jók, hogy még a Mikulás is elmerült bennük.

img_6141.jpg

Hozzávalók 12 darabhoz:

A tésztához:

250 g megsütött sütőtökhús
3 kisebb tojás
200 ml tej
160 g zabpehelyliszt
50 g apró szemű zabpehely
30 g eritrit steviával (vagy más 4-szeres édesítőerővel rendelkező cukorpótló)
1 cs. sütőpor
2 tk. fahéj
vaj a forma kikenéséhez

A tetejére:

250 g mascarpone
1 dl hideg tejszínhab
1 kis cs. vaníliás nyírfacukor

A sütőtök húsát egy nagy tálban nyomkodd össze egy villával. Add hozzá a tojásokat és a tejet. Alaposan keverd össze az egészet. A zabpehelylisztet, a zabpelyhet, az édesítőszert, a sütőport és a fahéjat öntsd egy másik tálba, majd apránként adagolva innen öntsd a sütőtökhöz és alaposan keverd össze a muffin tésztáját. A muffin formát vajazd ki, majd adagold bele a tésztát. A formákat 3/4-ig töltse csak meg a tészta. Így kb. 1-1,5 evőkanálnyi jut mindegyikbe. Természetesen nem kell kivajazni a formát, ha muffin kapszlikban szeretnéd elkészíteni a sütit. 180°C-on süsd, amíg szépen barnulni kezd. Tűpróbával is ellenőrizd, elkészült-e!

A díszítéshez először hagyd teljesen kihűlni a muffinokat. A tejszínhabot verd fel egy habverővel vagy kézi mixerrel. A mascarponét és a vaníliás nyírfacukrot öntsd egy tálba, majd add hozzá a tejszínhabot és óvatosan nagy mozdulatokkal keverd el benne. 1-2 kiskanálnyi adagot tegyél a muffin tetejére a krémből és a kanál szélével körkörösen húzz bele egy kis ívet és csúcsot a tetejére.

img_6160.jpg

Ha nem akarsz lemaradni az újdonságokról, megtalálsz a facebookon!
Napi kajatippekért és inspirációért pedig gyere az instagramra!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztromenza.blog.hu/api/trackback/id/tr968128680

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szia! :)

Hagyományos, cukormentes, teljes kiőrlésű liszttel készült recepteket is találsz itt.:) Néha comfort food, néha street food és a klasszikusok. Itt érhetsz el engem: gasztromenza@gmail.com

Ne maradj le semmiről!

süti beállítások módosítása