Meleg leves hűvös estékre krumpli helyett édesburgonyával és vitaminbomba brokkolival.
Hozzávalók 3-4 személyre:
1 kis fej brokkoli
1200 ml víz
200 ml főzőtejszín
1 nagyobb édesburgonya
2 kisebb sárgarépa
1 kisebb fehérrépa
1 vöröshagyma
2-3 ág tárkony levelei
1 ek. friss petrezselyem
1 csapott ek. vegamix ételízesítő
só, bors
olívaolaj
A hagymát pucold meg, a répákat és az édesburgonyát hámozd meg. Öblítsd le őket csap alatt, majd a hagymát kockázd fel, a répákat szeleteld fel 1-2 mm vastagra és még vágd félbe is. A brokkolit szedd kisebb rózsáira és áztasd be egy tál vízbe. 1-2 perc után öblítsd le őket. A hagymát kezdd el párolni kevés olívaolajon. Add hozzá a répákat és pirítsd elő egy kicsit őket. Ezután öntsd hozzá a vizet. Közepes hőfokon főzd fedő alatt 10 percig, majd add hozzá az édesburgonyát. Mehet bele a vegamix, a leöblített tárkonylevelek és só, bors ízlés szerint. Öntsd hozzá a főzőtejszínt és főzd tovább pár percig. Már a brokkolit is beleteheted és főzd addig, amíg már majdnem teljesen megpuhulnak a zöldségek. Ezt egy darab sárgarépán tesztelheted. Szúrj bele villát. Ha könnyen belemegy már jó lesz. A lényeg, hogy azért, ne is legyen túlfőzve. A legvégén add hozzá a petrezselymet és kész is.
Ha nem akarsz lemaradni az újdonságokról, megtalálsz a facebookon!
Napi kajatippekért és inspirációért pedig gyere az instagramra!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.