GasztroMenza

Az egészséges táplálkozás nem divat, a saját érdeked.

Tejszínes-tárkonyos zöldségleves az őszi/téli szezonra

Meleg leves hűvös estékre krumpli helyett édesburgonyával és vitaminbomba brokkolival.

img_6078.jpg

Hozzávalók 3-4 személyre:

1 kis fej brokkoli
1200 ml víz
200 ml főzőtejszín
1 nagyobb édesburgonya
2 kisebb sárgarépa
1 kisebb fehérrépa
1 vöröshagyma
2-3 ág tárkony levelei
1 ek. friss petrezselyem
1 csapott ek. vegamix ételízesítő
só, bors
olívaolaj

A hagymát pucold meg, a répákat és az édesburgonyát hámozd meg. Öblítsd le őket csap alatt, majd a hagymát kockázd fel, a répákat szeleteld fel 1-2 mm vastagra és még vágd félbe is. A brokkolit szedd kisebb rózsáira és áztasd be egy tál vízbe. 1-2 perc után öblítsd le őket. A hagymát kezdd el párolni kevés olívaolajon. Add hozzá a répákat és pirítsd elő egy kicsit őket. Ezután öntsd hozzá a vizet. Közepes hőfokon főzd fedő alatt 10 percig, majd add hozzá az édesburgonyát. Mehet bele a vegamix, a leöblített tárkonylevelek és só, bors ízlés szerint. Öntsd hozzá a főzőtejszínt és főzd tovább pár percig. Már a brokkolit is beleteheted és főzd addig, amíg már majdnem teljesen megpuhulnak a zöldségek. Ezt egy darab sárgarépán tesztelheted. Szúrj bele villát. Ha könnyen belemegy már jó lesz. A lényeg, hogy azért, ne is legyen túlfőzve. A legvégén add hozzá a petrezselymet és kész is.

img_6075.jpg

Ha nem akarsz lemaradni az újdonságokról, megtalálsz a facebookon!
Napi kajatippekért és inspirációért pedig gyere az instagramra!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztromenza.blog.hu/api/trackback/id/tr958141752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szia! :)

Hagyományos, cukormentes, teljes kiőrlésű liszttel készült recepteket is találsz itt.:) Néha comfort food, néha street food és a klasszikusok. Itt érhetsz el engem: gasztromenza@gmail.com

Ne maradj le semmiről!

süti beállítások módosítása