GasztroMenza

Az egészséges táplálkozás nem divat, a saját érdeked.

A legjobb dolog, ami édesburgonyával történhet: Fetás-lilahagymás sült édesburgonya

Az édesburgonyát ugyanúgy meg lehet sütni, mintha házi tepsis sült krumplit készítenénk. Az édesburgonya viszont kenterbe veri a szimpla krumplit ebben a verzióban, ugyanis sütés közben kicsit karamellizálódik is. Ettől pedig leírhatatlanul finom lesz. Belül puha, illatos, élvezetes. Kiegészítve fetával, lilahagymával és esetleg paradicsommal vagy önállóan is elkészítve kiváló köret.

img_6306.jpg

Hozzávalók 3 adaghoz:

3 nagy méretű édesburgonya
100 g feta sajt
1 fej lilahagyma
4-5 szem koktél paradicsom

olívaolaj

Az édesburgonyát hámozd meg alaposan, majd mosd meg. Keresztben vágd ketté, majd vágd fel 1-2 cm vastag cikkelyekre. Locsolj egy kis olívaolajat egy tepsibe, majd rakd bele az édesburgonya darabokat, sózd meg. Locsolj rá még olívaolajat, de azért ne ússzon benne és forgasd össze az egészet. Rendezgesd el egy kicsit őket. Süsd 180 °C-on 20 percig, majd szórj a tetejére felszeletelt lilahagymát és félbevágott koktélparadicsomot. Végül morzsolj rá fetát és így süsd tovább, amíg teljesen megpuhul és szépen barnul kicsit.

img_6385.jpg

Natúran vagy kissé fűszeresen serpenyőben megpirított csirkemell csíkokkal csodás és egyszerű étel lehet belőle.

Ha nem akarsz lemaradni az újdonságokról, megtalálsz a facebookon!
Napi kajatippekért és inspirációért pedig gyere az instagramra!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztromenza.blog.hu/api/trackback/id/tr748158046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem leszünk gyarmat ! 2015.12.13. 23:40:48

A legjobb dolog ami édesburgonyával történhet, ha pálinkát főznek belőle mint a japánok :)

Szia! :)

Hagyományos, cukormentes, teljes kiőrlésű liszttel készült recepteket is találsz itt.:) Néha comfort food, néha street food és a klasszikusok. Itt érhetsz el engem: gasztromenza@gmail.com

Ne maradj le semmiről!

süti beállítások módosítása