GasztroMenza

Az egészséges táplálkozás nem divat, a saját érdeked.

Fetás-céklás csicserilepények

Azért jók ez a lepények, mert csupa vitamindús alapanyag van bennük, amelyek még a minőségi szénhidrátbevitelt is biztosítják számodra. A cékla a fetával nagyon jó páros. A csicseriborsó kissé húsos íze, pedig azt is rabul ejti, akinek eszébe sem jutna vegának lenni. Tenyérnyi lepények lesznek ebből az adagból.

Kiváló szénhidrátforrás, így köretnek húsok mellé vagy salátába tökéletes. De önállóan is nagyon finom, pl. a maradék fetát is rá lehet morzsolni.

img_6211.jpg

Hozzávalók  kb. 12 darabhoz:

1 közepes cékla (150 g meghámozva)
1 konzerv csicseriborsó
1/2 fej vöröshagyma
4 ek. teljes kiőrlésű búzaliszt, de tönköly vagy graham is jó
1 kisebb tojás
50 g feta
só, bors
olívaolaj

A csicseriborsóról öntsd le a levét. Kanalazd egy lábasba, majd engedj rá annyi vizet, hogy bőven ellepje. Sózd meg (kb. 1 kk.), majd főzd puhára kb. 15 perc alatt. Ha kész, szűrd le és hagyd kicsit hűlni. A hagymát készítsd elő, majd kockázd fel. A csicseriborsót borítsd bele egy konyhai aprítóba, add hozzá a hagymát, a tojást, a lisztet és a fetát (elmorzsolva). Sózd, borsozd. A céklát hámozd meg és reszeld hozzá. Pépesítsd az aprítóban. Egy serpenyőben kevés olívaolajon süsd ki a lepényeket. Egyszerre 4-5 darab lepényt tudsz kényelmesen kisütni. Ez pedig 1-1 evőkanálnyi tésztaadagot jelent. Ha az egyik fele szépen megsült, fordítsd meg és süsd a másikat is még egy kicsit.

Ha nem akarsz lemaradni az újdonságokról, megtalálsz a facebookon!
Napi kajatippekért és inspirációért pedig gyere az instagramra!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztromenza.blog.hu/api/trackback/id/tr658158580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szia! :)

Hagyományos, cukormentes, teljes kiőrlésű liszttel készült recepteket is találsz itt.:) Néha comfort food, néha street food és a klasszikusok. Itt érhetsz el engem: gasztromenza@gmail.com

Ne maradj le semmiről!

süti beállítások módosítása