GasztroMenza

Az egészséges táplálkozás nem divat, a saját érdeked.

Zsályás lencsefasírt - gluténmentes

Remek hús imitátor és szuper egészséges szénhidrátforrás. Frissen a legjobb. Zsálya helyett bazsalikommal is nagyon jól működik.

img_6221.jpg

14 darabhoz:

1 konzerv lencse
1 gerezd fokhagyma
2 ek. barna rizsliszt (De sima rizsliszttel és teljes kiőrlésű lisztekkel is működik.)
1 tojás
4 nagy zsályalevél
só, bors
olívaolaj a sütéshez

A konzerv levét öntsd le. (Száraz lencséből is elkészíthető, de ebben az esetben előtte be kell áztatni.) 10-15 percet főzd elő a lencsét sima vízben, majd öntsd le a levét. A lencsét kanalazd át egy konyhai késes aprítóba. A fokhagymát pucold meg és vágd 2-3 darabba, majd dobd a lencséhez. A lisztet is add hozzá. A tojást törd fel egy pohárban, hogy ellenőrizhesd. Ha jó, mehet az is a többi hozzávalóhoz. A zsályát öblítsd le a csap alatt, konyharuhában szárítsd le, majd tépkedd a többihez. Sózd, borsozd és végül pépesítsd le az egészet. Egy evőkanálnyi adagot vegyél ki belőle, majd két evőkanál segítségével formázz belőle gombócokat. Egyik kanálból, vedd át a másikba. Egy serpenyőben olívaolajon süsd meg. Egyszerre 3-4 fasírt fér el benne kényelmesen. Pár percig süsd mindkét oldalukat. Fontos, hogy két villa segítségével fordítsd meg, mivel ha fogóval vagy csipesszel próbálkozol, könnyű kitépni belőle egy-egy darabot. A fakanál pedig csak tapad hozzá.

Tálald saláta mellé, lédús zöldségek kíséretében, pl. paradicsommal vagy uborkával. De valamilyen mártogatós is jól jön hozzá. Pl. paradicsomszósz vagy fetás krémek.

img_6050.jpg

Ha nem akarsz lemaradni az újdonságokról, megtalálsz a facebookon!
Napi kajatippekért és inspirációért pedig gyere az instagramra!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztromenza.blog.hu/api/trackback/id/tr578208848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szia! :)

Hagyományos, cukormentes, teljes kiőrlésű liszttel készült recepteket is találsz itt.:) Néha comfort food, néha street food és a klasszikusok. Itt érhetsz el engem: gasztromenza@gmail.com

Ne maradj le semmiről!

süti beállítások módosítása