GasztroMenza

Az egészséges táplálkozás nem divat, a saját érdeked.

Fetás-spenótos csirkefalatok céklás hajdinapalacsintába tekerve

ceklas_hajdinapalacsinta.jpg

HOZZÁVALÓK 3 tekercshez:

A palacsintához:

80 g hajdinaliszt
200 ml víz
1 tojás
100 g cékla lereszelve
esetleg só
2 ek. olívaolaj a sütéshez

A csirkés töltelékhez:

20 dkg csirkemellfilé
100 g feta
50 g bébispenót
2 ek. olívaolaj

ELKÉSZÍTÉS:

A csirkemellet öblítsd le a csap alatt, majd vékonyabb csíkokra vágd fel. Egy serpenyőben olívaolajon készítsd el kb. 15 perc alatt. Le is fedheted közben, olykor keverj rajta egyet. Sózd, borsozd is meg ízlés szerint.
Közben már készítheted a palacsintát is. Ehhez reszeld le (kis lyukú reszelőn) a meghámozott és megtisztított céklát. A kezed rögtön mosd meg utána és a vágódeszkát is tedd be ázni a mosogatóba, így nem fog majd be semmit a cékla. A lisztet mérd ki egy nagyobb mérőkancsóba vagy egy egyszerű tálba. A nagyobb mérőkancsó azért praktikus, mert rögtön öntheted belőle a tésztát a serpenyőbe. Add hozzá a tojást, a céklát és a vizet. Keverd simára egy habverővel. Egy palacsintasütőt (25 cm átmérőjű) kenj ki egy szilikonecset segítségével olívaolajjal. Majd ha felforrósodott önts bele egy adag tésztát és oszlasd el az egész serpenyőben. Pár perc alatt süsd meg mindkét oldalát. A másik két palacsintát is süsd ki. Szilikonspatulával érdemes megfordítani, fakanállal legyél óvatosan, mert hozzáragadhat.
A spenótot ezután mosd meg, tapogasd szárazra egy konyharuhában, majd a csirkemellek után maradt zsiradékon még érdemes egy kicsit rámelegíteni. Így kissé összesik és könnyebben beletudod pakolni a tekercsbe. Persze frissen még jobb, mivel úgy több vitamin marad benne, de úgy nehezebb összefogni a tekercset. Ez esetben vágd össze egy kicsit késsel, így már rögtön könnyebb lesz feltekerni a palacsintát. A fetát vágd kisebb kockákra.
Végül már csak meg kell pakolnod a palacsintákat a csirkemell csíkokkal, a fetával és a spenóttal. Tekerd fel és kész is. Tálalhatsz mellé salátát is.

+TIPP:

1/ A palacsinta tésztáját egy turmixgéppel is összekeverheted, így még simább lesz a tészta és a pohárból így is könnyen ki tudod önteni a tésztát.

2/ Ha pontosan egyenlően tudni akarod egy-egy palacsinta tápanyagtartalmát, érdemes először szétosztanod egyenlően 3 pohárba a tésztát. Így következő sütésnél már tudni fogod, hogy egy palacsinta kb. mennyi tésztamennyiséget jelent a serpenyőbe öntésnél.

3/ Kipróbálhatod zabpehelyliszttel is!

4/ Feta helyett márványsajttal is szuper!

KALÓRIA: 1400 kcal
SZÉNHIDRÁT: 66 g CH

Egy tekercs 466 kcal-t és 22 g CH-t tartalmaz.

Ha nem akarsz lemaradni az újdonságokról itt is megtalálsz:

FACEBOOK | INSTAGRAM

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztromenza.blog.hu/api/trackback/id/tr248395772

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szia! :)

Hagyományos, cukormentes, teljes kiőrlésű liszttel készült recepteket is találsz itt.:) Néha comfort food, néha street food és a klasszikusok. Itt érhetsz el engem: gasztromenza@gmail.com

Ne maradj le semmiről!

süti beállítások módosítása