GasztroMenza

Az egészséges táplálkozás nem divat, a saját érdeked.

Toszkán paradicsomleves

A paradicsomlevesek királya, de komolyan. Sokkal tartalmasabb és ízesebb, mint hagyományos társai. Paradicsomfüggőknek kötelező!

gasztromenza_4.jpg

Hozzávalók 4 személyre:

4 nagy szem paradicsom
1 konzerv darabolt paradicsom
1 fej vöröshagyma
1 kis gerezd fokhagyma
1 nagy marék bazsalikom
750 ml víz
olívaolaj
só, bors
(nyírfacukor igény szerint)

A hagymákat kockázd fel és párold üvegesre kevés olívaolajon. A friss paradicsomot is kockázd fel és add hozzá. Pár keverés után öntsd hozzá a konzerv paradicsomot és a bazsalikom felét tépkedd hozzá. Add hozzá a vizet, majd fedő alatt rotyogtasd össze az egészet kb. 10 perc alatt. Közben sózd, borsozd meg. Ha édesen szereted, adj hozzá 1/2-1 ek. nyírfacukrot is. A végén szórd bele a többi bazsalikomot is és pár percig főzd még.

A toszkán paradicsomleves lényege, hogy a leves valójában darabos. Tele van paradicsomdarabokkal, amik izgalmas textúrát adnak neki. Ha mégis krémesen szereted, akkor botmixerrel körözz benne párat. Így igényed szerint változtathatod mennyire legyen darabos.

Ha nem akarsz lemaradni az újdonságokról, megtalálsz a facebookon!
Napi kajatippekért és inspirációért pedig gyere az instagramra!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztromenza.blog.hu/api/trackback/id/tr827769688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.09.09. 21:59:58

Jó a recept, csupán arra lennék kíváncsi, hogy miért pont toszkán?
(Csak azért kérdezem, mert nem sok paradicsomlevessel találkoztam a régióban, pedig járkálok ott egy jó ideje.)

Szia! :)

Hagyományos, cukormentes, teljes kiőrlésű liszttel készült recepteket is találsz itt.:) Néha comfort food, néha street food és a klasszikusok. Itt érhetsz el engem: gasztromenza@gmail.com

Ne maradj le semmiről!

süti beállítások módosítása