GasztroMenza

Az egészséges táplálkozás nem divat, a saját érdeked.

Egészséges zöldségleves lépésről lépésre

Egy zöldségleves ugyan miért ne lenne egészséges? Hát pl. a leveskockától vagy a tésztától. Na ebben semmi ilyesmi nincs.

IMG_1918.JPG

Hozzávalók:

2 sárgarépa
1 fehérrépa
1/2 brokkoli
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 szál újhagyma
1 nagy konzerv paradicsompüré/ házi paradicsomlé
olívaolaj
só, bors
petrezselyem
1 liter víz

IMG_1913.JPG

A zöldségeket pucold és mosd meg. A vöröshagymát kockázd fel, az újhagymát, répát vékony karikákra szeleteld. A brokkolit áztasd be egy nagy tál vízbe, majd szedd rózsáira és öblítsd át őket. Kevés olívaolajon kezdd el pirítani a vöröshagymát egy magas falú edényben. Ha megpárolódott, add hozzá a répát, az újhagymát és a fokhagymát.

IMG_1914.JPG

Kevergetve pirítsd pár percig, majd add hozzá a brokkolit is.

IMG_1916.JPG

Öntsd rá a vizet, sózd, borsozd ízlés szerint, majd kevergetve fedő alatt főzd 10 percig. Ezután add hozzá a paradicsompürét is és fedő alatt néha megkeverve főzd addig, amíg minden zöldség szépen megpuhul. Ezt egy fakanál segítségével ellenőrizheted a répaszeleteken. Ha az megpuhult, akkor már a többi zöldség is megfelelő.

IMG_1919.JPG

Az utolsó pár percben adj hozzá még 1 evőkanál petrezselymet.

IMG_1922.JPG

A sok zöldségtől olyan kiadós leves, hogy eszedbe sem jut majd, hogy tészta kellene bele. Meg amúgy is minek?!...

Bon appétit! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztromenza.blog.hu/api/trackback/id/tr266909027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szia! :)

Hagyományos, cukormentes, teljes kiőrlésű liszttel készült recepteket is találsz itt.:) Néha comfort food, néha street food és a klasszikusok. Itt érhetsz el engem: gasztromenza@gmail.com

Ne maradj le semmiről!

süti beállítások módosítása