Egy zöldségleves ugyan miért ne lenne egészséges? Hát pl. a leveskockától vagy a tésztától. Na ebben semmi ilyesmi nincs.
Hozzávalók:
2 sárgarépa
1 fehérrépa
1/2 brokkoli
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 szál újhagyma
1 nagy konzerv paradicsompüré/ házi paradicsomlé
olívaolaj
só, bors
petrezselyem
1 liter víz
A zöldségeket pucold és mosd meg. A vöröshagymát kockázd fel, az újhagymát, répát vékony karikákra szeleteld. A brokkolit áztasd be egy nagy tál vízbe, majd szedd rózsáira és öblítsd át őket. Kevés olívaolajon kezdd el pirítani a vöröshagymát egy magas falú edényben. Ha megpárolódott, add hozzá a répát, az újhagymát és a fokhagymát.
Kevergetve pirítsd pár percig, majd add hozzá a brokkolit is.
Öntsd rá a vizet, sózd, borsozd ízlés szerint, majd kevergetve fedő alatt főzd 10 percig. Ezután add hozzá a paradicsompürét is és fedő alatt néha megkeverve főzd addig, amíg minden zöldség szépen megpuhul. Ezt egy fakanál segítségével ellenőrizheted a répaszeleteken. Ha az megpuhult, akkor már a többi zöldség is megfelelő.
Az utolsó pár percben adj hozzá még 1 evőkanál petrezselymet.
A sok zöldségtől olyan kiadós leves, hogy eszedbe sem jut majd, hogy tészta kellene bele. Meg amúgy is minek?!...
Bon appétit! :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.