GasztroMenza

Az egészséges táplálkozás nem divat, a saját érdeked.

Sajtos csirkecombok zöldséges rösztivel és fokhagymás majonézzel

A csirkecombok sütését nem részletezném, itt megtalálod a lényeget! Az a fontos, hogy a combok tetejére tegyél vékony sajtszeleteket, amikor már csak 10 perc van hátra. Szépen ráolvad majd és kicsit pirul is.

Hozzávalók 7-8 db-hoz:

3 krumpli
1 cukkini
2 sárgarépa
1 tojás
3 ek. tönköly vagy durumliszt
étolaj

h_img_2062.JPG

A zöldségeket pucold és mosd meg, majd nagy lyukú reszelőn - !az ujjaidra vigyázva! - reszeld le őket egy nagy tálba. Ezután markolj ki belőle jó nagy adagokat és nyomkodd ki alaposan a felesleges levet. Add hozzá a tojást, majd keverés után a lisztet is. Sózd meg ízlésed szerint, ne felejtsd el, hogy a krumpli miatt kell. Jól keverd el megint.

Egy serpenyőbe önts 1 cm olajat és ha felforrósodott kanalazz bele 3-4 adagot, majd lapítsd el kicsit a kanállal, hogy terebélyesebb legyen. Kb. 1 cm vastag legyen. Így süsd ki szép sorjában őket. Félidőben fordítsd is meg őket. 3-4 perc alatt átsül mindkét oldaluk.
A fűszeres majonézhez 1 pohár tejfölt keverj el cukormentes majonézzel és fűszerezd petrezselyemmel. Egy gerezd fokhagymát is nyomj bele, majd jól keverd el és hagyd pihenni a hűtőben az elfogyasztásáig.
h_img_2064.JPG
Ha nem akarsz lemaradni az újdonságokról, megtalálsz a facebookon!
Napi kajatippekért és inspirációért pedig gyere az instagramra!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztromenza.blog.hu/api/trackback/id/tr296897797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szia! :)

Hagyományos, cukormentes, teljes kiőrlésű liszttel készült recepteket is találsz itt.:) Néha comfort food, néha street food és a klasszikusok. Itt érhetsz el engem: gasztromenza@gmail.com

Ne maradj le semmiről!

süti beállítások módosítása