Sokszor próbáltam már teljes kiőrlésű lángost készíteni, de mindig kudarc lett belőle. Nem volt se állagban, sem ízben olyan igazi lángosos. Ez a verzió úgy született meg, hogy a szokásos nagy adagot be akartam keverni, de jött egy kósza gondolat, hogy a felét teljes kiőrlésűnek keverem be. Ha nem sikerül, akkor is lesz bőven a hagyományos adagból is mit enni. Végül olyan jól sikerült, hogy el sem akartam hinni. Azért észrevenni a különbséget, de így is nagyon jó. A teljes kiőrlésű lisztből a nagyobb darabok esetleg rápirulnak, így külsőre kicsit más lesz. A szokásos sajtos, tejfölös verzióban viszont szinte olyan, mint az eredeti. Ruganyos, puha, könnyen kezelhető tészta.
HOZZÁVALÓK kb. 8 közepes lángoshoz:
250 g TK búzaliszt
250 g finomliszt
1/2 friss élesztő
4 dl víz
0,5 dl olívaolaj
1/2 ek. só
1 ek. búzasikér
(olaj a sütéshez)
+feltétnek:
sajt
tejföl
fokhagyma
saláta
vagy a New York-i lángosos után nutellás-banános verzió?
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.