Cukormentes, még a díszítés is teljesen természetes. 50%-ban teljes kiőrlésű, de akár 70% vagy 100%-os arányban is megoldható. Az viszont érződik majd az állagán.
Kényelmesen a sütőből, olajszag nélkül. Összesen 30 perc alatt elkészül takarítással, pakolással együtt+a díszítés.
HOZZÁVALÓK 16-18 db-hoz:
125 g teljes kiőrlésű búzaliszt
125 g búzafinomliszt
80 g nyírfacukor
1 kissé púpozott tk. (7 g) sütőpor
2 tojás
100 g olvasztott vaj
250 ml 1,5 %-os tej
1 tasak (5 g) természetes Bourbon vanília aroma
Díszítéshez:
Csoki
Kókuszreszelék
Kakaó
Fahéj
Dió, mandula, pisztácia
Csokimáz:
100 g cukormentes csoki
1-2 ek. étolaj
1 ek. cukrozatlan kakaó
ELKÉSZÍTÉS:
A hozzávalókat egy tálban egyszerűen csak keverd össze. Egy habverővel jól keverd ki, majd hagyd pihenni 2-3 percig. A fánkformát addig kend ki olvasztott vajjal vagy étolajjal. Adagold evőkanalanként a tésztát a formákba. De óvatosan, hogy ne sértsd meg a teflont. Kb. 1 nagyobb evőkanálnyi adag fér 1-1 mélyedésbe. Ne legyen teletöltve, mert akkor nem lesz szép. Maradjon a pereménél egy 2-3 mm-es sáv. Kicsivel több tészta legyen benne, mint a forma 3/4-e. 180 °C-on kb. 15 perc alatt süsd meg. Várd meg, amíg kihűl, majd egy szilikon vagy műanyag eszközzel óvatosan szedd ki a fánkokat. A csokit olvaszd fel vízgőz felett vagy a mikróban. Add hozzá az étolajat és a kakaót. Mártsd bele a fánkokat félig és szórd rá a díszítést.
Ha nem akarsz búzafinomlisztet használni, nyugodtan helyettesítheted zabpehelyliszttel. De úgy tömörebb lesz az állaga.
KALÓRIA (csak a fánk tésztája): 2092 kcal
SZÉNHIDRÁT (csak a fánk tésztája): 258 g CH
(A díszítés -a csokit is beleértve- nagyon eltérő lehet kalória és szénhidráttartalomban, így azt még pluszban ki kell számolnod a csomagoláson található értékek alapján.)
Ha nem akarsz lemaradni az újdonságokról, megtalálsz a facebookon!
Napi kajatippekért és inspirációért pedig gyere az instagramra!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.