A lazac azon kívül, hogy nagyon egészséges, azért egy szuper hal, mert különleges íze van és szinte szálkamentes. (Vigyázat, azért néha előfordulhat benne 1-2 szálka.) Ebben a verzióban a halak királya nem csak tésztába van csomagolva, de még mustárral és spenóttal is tovább bolondítottam. A leveles tészta nyilván nem annyira egészséges, de ez most belefér... :)
Hozzávalók:
1 csomag készre nyújtott leveles tészta
2 vékony lazacfilé (kb. 2-3 ujjnyi vastag)
1-2 marék spenót
2-3 ek. mustár
olívaolaj
só
A lazacfiléket olívaolajon bőrével lefelé egy serpenyőben süsd elő. Csak nagyon röviden. Utána minden oldalát süsd egy kicsit, hogy kifehéredjen. Közben sózd is. Az egész 1-2 perc. Tedd félre, majd ha már nem annyira forró, óvatosan kapard le a bőrét egy késsel. Ez azért fontos, hogy ne maradjon rajta az a vékony bőrréteg és esetleg 1-2 pikkely se véletlenül. A leveles tésztát vágd félbe. A spenótot mosd meg és konyharuhába téve tapogasd át finoman, hogy ne maradjon rajta nedvesség. A tészta darabok egyik felére halmozz egy adagot a spenótból. A lazacszeleteket kend be mustárral, majd helyezd a spenótra. A tészta másik felét hajtsd rá, kicsit nyomkodd is meg. Kend meg olívaolajjal a tetejét és szurkáld meg villával néhol. A tészta szélét nyomd össze egy villával, hogy tuti lezárt legyen. 180 °C-on süsd kb. 15-20 percig sütőpapírral kibélelt tepsiben.
Én egy kicsit túlsütöttem, ezért már csúnyán megbarnultak a tésztacsomag szélei, de ezt levontam a sütési időből. :) Továbbá valahogy sikerült fejjel lefelé becsomagolnom. Talán így még jobban is néz ki, de eredetileg alulra akartam a spenót réteget.
+Néhány fázisfotó segítségül:
Hajrá! Halat az asztalra! :)
Ha nem akarsz lemaradni az újdonságokról, megtalálsz a facebookon!
Napi kajatippekért és inspirációért pedig gyere az instagramra!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.