GasztroMenza

Az egészséges táplálkozás nem divat, a saját érdeked.

Sütőtökös-paradicsomos tagliatelle fetával

Ezt az ételt még az is megeszi, aki nem szereti a sütőtököt! A paradicsom és a feta tökéletesíti a vitaminbomba sütőtököt és kicsit el is fedi az intenzív ízét. Szuper krémes tésztaétel a végeredmény, ropogós kolbász darabkákkal a tetején.

img_6175.jpg

Hozzávalók 2 személyre:

250 g sütőtök
70 g feta
250 g (szárazon) durum tagliatelle
1 kis konzerv sűrített paradicsom (70 g)
só, bors
olívaolaj
7-8 bazsalikom levél
(kolbász szeletek a tetejére)

A sütőtököt natúran süsd meg 180°C-on. A tésztát közben 5-7 perc alatt főzd ki sós vízben. Ha elkészült a sütőtök, hagyd kicsit hűlni. Amikor már biztonságosan meg tudod fogni, de még meleg, kapard ki egy kanállal a húsát egy konyhai aprítóba. Morzsold hozzá a fetát, és turmixold le. Egy serpenyőbe önts pici olívaolajat, majd a sütőtökpürét és kezdd el melegíteni. Add hozzá a sűrített paradicsomot, sózd, borsozd finoman és hagyd, hogy közepes lángon kicsit összerottyanjon. Közben adj hozzá 2 merőkanálnyit a tészta főzővizéből. A végén dobd bele a bazsalikomot és kész is. A kifőtt tésztát szűrd le és öntsd a serpenyőbe. Forgasd össze a szósszal és már tálalhatod is. (A tetejére piríts le olívaolajon vékony kolbász szeletkéket.)

img_6168.jpg

Ha nem akarsz lemaradni az újdonságokról, megtalálsz a facebookon!
Napi kajatippekért és inspirációért pedig gyere az instagramra!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztromenza.blog.hu/api/trackback/id/tr958128748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szia! :)

Hagyományos, cukormentes, teljes kiőrlésű liszttel készült recepteket is találsz itt.:) Néha comfort food, néha street food és a klasszikusok. Itt érhetsz el engem: gasztromenza@gmail.com

Ne maradj le semmiről!

süti beállítások módosítása