Remek hús imitátor és szuper egészséges szénhidrátforrás. Frissen a legjobb. Zsálya helyett bazsalikommal is nagyon jól működik.
14 darabhoz:
1 konzerv lencse
1 gerezd fokhagyma
2 ek. barna rizsliszt (De sima rizsliszttel és teljes kiőrlésű lisztekkel is működik.)
1 tojás
4 nagy zsályalevél
só, bors
olívaolaj a sütéshez
A konzerv levét öntsd le. (Száraz lencséből is elkészíthető, de ebben az esetben előtte be kell áztatni.) 10-15 percet főzd elő a lencsét sima vízben, majd öntsd le a levét. A lencsét kanalazd át egy konyhai késes aprítóba. A fokhagymát pucold meg és vágd 2-3 darabba, majd dobd a lencséhez. A lisztet is add hozzá. A tojást törd fel egy pohárban, hogy ellenőrizhesd. Ha jó, mehet az is a többi hozzávalóhoz. A zsályát öblítsd le a csap alatt, konyharuhában szárítsd le, majd tépkedd a többihez. Sózd, borsozd és végül pépesítsd le az egészet. Egy evőkanálnyi adagot vegyél ki belőle, majd két evőkanál segítségével formázz belőle gombócokat. Egyik kanálból, vedd át a másikba. Egy serpenyőben olívaolajon süsd meg. Egyszerre 3-4 fasírt fér el benne kényelmesen. Pár percig süsd mindkét oldalukat. Fontos, hogy két villa segítségével fordítsd meg, mivel ha fogóval vagy csipesszel próbálkozol, könnyű kitépni belőle egy-egy darabot. A fakanál pedig csak tapad hozzá.
Tálald saláta mellé, lédús zöldségek kíséretében, pl. paradicsommal vagy uborkával. De valamilyen mártogatós is jól jön hozzá. Pl. paradicsomszósz vagy fetás krémek.
Ha nem akarsz lemaradni az újdonságokról, megtalálsz a facebookon!
Napi kajatippekért és inspirációért pedig gyere az instagramra!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.