GasztroMenza

Az egészséges táplálkozás nem divat, a saját érdeked.

Gombás-paprikás csirkefalatok borsóval

Hozzávalók 3-4 adaghoz:

1 (dupla) csirkemell
250 g gomba
1 fej vöröshagyma
1 kis konzerv borsó
1 nagy kaliforniai paprika
olívaolaj
só, bors


A csirkemellet mosd meg és kis falatokra darabold fel. Sózd, borsozd meg és tedd a hűtőbe. A gombát pucold meg, majd öblítsd le és vágd nagyobb cikkelyekre. A hagymával is hasonlóan járj el. De apróra legyen felkockázva és már piríthatod is egy nagy serpenyőben pici olívaolajon. A paprikát is hasonlóan készítsd elő, persze hámozni nem kell. Add hozzá a csirkét a hagymához, ha üvegesre párolódott. Pirítsd a csirkét addig, amíg minden oldala kifehéredik és kiadja a levét. Most már jöhet bele a paprika és a gomba. Tegyél rá egy fedőt is időnként megkeverve, hagyd párolódni 15 percig. Ha ez kész jöhet hozzá a borsó, aminek már csak max. 5 perc kell.
1-1 csirkefalatot nyomj szét egy fakanállal vagy villával, hogy ellenőrizd tutira átsült-e.

Köretnek én orsótésztát főztem hozzá, de rizs is nagyon jó hozzá.
Tésztából inkább durumlisztből készültet válassz!


Bon appétit! :)

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztromenza.blog.hu/api/trackback/id/tr36897791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szia! :)

Hagyományos, cukormentes, teljes kiőrlésű liszttel készült recepteket is találsz itt.:) Néha comfort food, néha street food és a klasszikusok. Itt érhetsz el engem: gasztromenza@gmail.com

Ne maradj le semmiről!

süti beállítások módosítása