GasztroMenza

Az egészséges táplálkozás nem divat, a saját érdeked.

Hú, de zabos ez az omlett!

Az omlettet a végletekig tudnám dicsérni. Igazi jolly-joker, lehet belőle reggeli, ebéd vagy vacsora is és még gyors is. Bárki megtudja csinálni. Na inkább nem is folytatom tovább, tudjuk, amit tudunk róla és biztosan sokan imádjuk is. De azért egy "üres" omlett nem ad elég energiát, utána hamar éhes lehetsz, ezért arra gondoltam valahogyan szénhidrátot kellene bele csempészni. Az egyik módja ennek persze az, hogy kenyeret eszek mellé... Hát én inkább most zabpelyhet raktam bele és nagyon kellemes csalódás ért.

img_2576.JPG

Hozzávalók:

50 g zabpehely
3 tojás
1 kis fej lilahagyma
1 kaliforniai paprika
feta sajt ízlés szerint
olívaolaj
só,bors

A zabpelyhet pirítsd elő egy üres serpenyőben, közben rázogasd/kevergesd. Öntsd egy tálba, mert csak a végén lesz rá szükséged. A serpenyőben most olívaolajon kezdd el párolni a felkockázott hagymát, majd add hozzá a vékony csíkokra vágott paprikát is és takard le egy fedővel. Néha kevergesd és addig párold, amíg jó puha lesz a paprika. Ha ez megvan, öntsd hozzá a zabpelyhet és keverd el. Rendezgesd el egyenletesen a serpenyő tartalmát, majd öntsd rá a felvert megsózott, borsozott tojásokat. Ahhoz, hogy mindenhova egyenletesen jusson a tojásból, kicsit döntögesd meg serpenyőt, hogy szétfolyhasson. Fedd le és közepes hőfokon várd meg, amíg a teteje is szépen átsül. Közben rázogass kicsit rajta, hogy ne kozmáljon oda az alja. Csúsztasd ki egy tányérra és morzsolj a tetejére egy kis fetát.

Bármilyen "töltelékkel" működni fog a dolog. Próbáld ki a zabpelyhes tippet akár natúr omlett verzióban is!

img_2577.JPG

Ugye milyen ínycsiklandó? Irány a konyha!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztromenza.blog.hu/api/trackback/id/tr367368896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szia! :)

Hagyományos, cukormentes, teljes kiőrlésű liszttel készült recepteket is találsz itt.:) Néha comfort food, néha street food és a klasszikusok. Itt érhetsz el engem: gasztromenza@gmail.com

Ne maradj le semmiről!

süti beállítások módosítása