GasztroMenza

Az egészséges táplálkozás nem divat, a saját érdeked.

Avokádós csokimousse, amitől a térdek is megremegnek

Ha csokifüggő vagy, mindenképp ki kell próbálnod!

img_4241_1.JPG

img_4250.JPG

Hozzávalók 4 adaghoz:

2 kisebb érett avokádó
2 tábla cukormentes csoki
1 púpozott ek. cukrozatlan kakaó
200 g mascarpone

Tördeld kockákra a csokit és egy tálban olvaszd fel a mikróban (kb. fél perc se kell neki, de ez a mikró teljesítményétől függ, úgyhogy érdemes 10-20 másodpercenként ellenőrizni). Keverd el, hogy ne maradhassanak benne kis darabok sem. Hagyd kicsit hűlni. Közben az avokádót vágd ketté, majd a magját dobd ki. Az avokádó belsejét kanalazd bele egy aprítóba/turmixgépbe -kinek mi van otthon-, majd mehet hozzá a csoki, a kakaó és a mascarpone. Csak alaposan össze kell turmixolni és mehet is a poharakba vagy kis tálkákba. Rövid időre tedd hűtőbe és már eheted is. Ha van kedved, díszítheted friss gyümölccsel vagy olajos magvakkal.

img_4240.JPG

Garantáltan nem fogsz szóhoz jutni a sok "hmm" és "nyamm" között!

Ha nem akarsz lemaradni az újdonságokról, megtalálsz a facebookon! Napi kajatippekért és inspirációért pedig gyere az instagramra!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztromenza.blog.hu/api/trackback/id/tr787585064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szia! :)

Hagyományos, cukormentes, teljes kiőrlésű liszttel készült recepteket is találsz itt.:) Néha comfort food, néha street food és a klasszikusok. Itt érhetsz el engem: gasztromenza@gmail.com

Ne maradj le semmiről!

süti beállítások módosítása