GasztroMenza

Az egészséges táplálkozás nem divat, a saját érdeked.

Paradicsomos-brokkolis quiche

Az eredeti quiche-nek omlós tésztája van, de hát a dolgos hétköznapok háziasszonyának megteszi a leveles tészta is. Így is tökéletes. Mindig, amikor ezt készítem megállapítom, hogy a franciák tudnak valamit. Bármivel meg lehet tölteni, amit aztán csak nyakon öntünk egy kis tojással és tejszínnel, s akkor is isteni lesz a végeredmény.

img_3699.JPG

Hozzávalók:

1 csomag előre kinyújtott leveles tészta
250 g brokkoli
2 nagy paradicsom
1 kis fej vöröshagyma
3 tojás
2 dl főzőtejszín
10 dkg valamilyen jó fajta kemény sajt lereszelve, pl.:gouda, cheddar
só, bors
olívaolaj

A piteformát kend ki vékonyan olívaolajjal, majd igazítsd bele a tésztát úgy, hogy a szélére is jusson. Az alját szurkáld meg pár helyen egy villával. A kis rózsáira szedett és áztatással megmosott, majd lecsöpögtetett brokkolit rakosgasd rá. A cikkelyekre vágott paradicsommal és a felkockázott hagymával is így járj el. A tojásokat verd fel és alaposan keverd el a tejszínnel. Sózd, borsozd meg ízlésed szerint, majd öntsd a pitére úgy, hogy lehetőleg mindenhova egyenletesen jusson. Végül szórd a tetejére a sajtot és mehet a sütőbe. 180 °C-on kb. 30-35 perc alatt aranybarnára sül az egész.

Extra tipp: akár egy kis fokhagymát is tehetsz bele!

img_3707.JPG

Hmm, igazi harapnivaló, egy morzsa sem marad belőle! Na megcsinálod?

Ha nem akarsz lemaradni az újdonságokról, megtalálsz a facebookon! Napi kajatippekért és inspirációért pedig gyere az instagramra!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztromenza.blog.hu/api/trackback/id/tr27628838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szia! :)

Hagyományos, cukormentes, teljes kiőrlésű liszttel készült recepteket is találsz itt.:) Néha comfort food, néha street food és a klasszikusok. Itt érhetsz el engem: gasztromenza@gmail.com

Ne maradj le semmiről!

süti beállítások módosítása