Az eredeti quiche-nek omlós tésztája van, de hát a dolgos hétköznapok háziasszonyának megteszi a leveles tészta is. Így is tökéletes. Mindig, amikor ezt készítem megállapítom, hogy a franciák tudnak valamit. Bármivel meg lehet tölteni, amit aztán csak nyakon öntünk egy kis tojással és tejszínnel, s akkor is isteni lesz a végeredmény.
Hozzávalók:
1 csomag előre kinyújtott leveles tészta
250 g brokkoli
2 nagy paradicsom
1 kis fej vöröshagyma
3 tojás
2 dl főzőtejszín
10 dkg valamilyen jó fajta kemény sajt lereszelve, pl.:gouda, cheddar
só, bors
olívaolaj
A piteformát kend ki vékonyan olívaolajjal, majd igazítsd bele a tésztát úgy, hogy a szélére is jusson. Az alját szurkáld meg pár helyen egy villával. A kis rózsáira szedett és áztatással megmosott, majd lecsöpögtetett brokkolit rakosgasd rá. A cikkelyekre vágott paradicsommal és a felkockázott hagymával is így járj el. A tojásokat verd fel és alaposan keverd el a tejszínnel. Sózd, borsozd meg ízlésed szerint, majd öntsd a pitére úgy, hogy lehetőleg mindenhova egyenletesen jusson. Végül szórd a tetejére a sajtot és mehet a sütőbe. 180 °C-on kb. 30-35 perc alatt aranybarnára sül az egész.
Extra tipp: akár egy kis fokhagymát is tehetsz bele!
Hmm, igazi harapnivaló, egy morzsa sem marad belőle! Na megcsinálod?
Ha nem akarsz lemaradni az újdonságokról, megtalálsz a facebookon! Napi kajatippekért és inspirációért pedig gyere az instagramra!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.