Tutti finom zöldségkrém, akár a frissen sült kenyeredre. Macera mentes recept, ugyanis nem kell egy óráig elősütni hozzá a padlizsánt, majd leszenvedni róla a héját. Jó sok friss zöldséggel körítve gyors hétköznapi vacsora lehet belőle.
Hozzávalók 2 személyre:
1 kisebb padlizsán
1 kápia paprika
1 kis gerezd fokhagyma
1 kisebb fej lilahagyma
só, bors
olívaolaj
1 dl víz
1 paradicsom lazításként (elhagyható)
1/2 kk. kakukkfű
A lilahagymát, fokhagymát, a padlizsánt és a kápiát is kockázd fel minél apróbbra. A lilahagymát párold üvegesre kevés olívaolajon. Add hozzá a fokhagymát és a kápiát, majd ezeket is párold puhára fedő alatt. Sózd, borsozd ízlésed szerint. Adhatsz hozzá jó pár löttyintés olívaolajat is. Végül mehet hozzá a padlizsán, a kakukkfű és 1 dl víz. (Ha lágyítani akarod az ízeket, itt add hozzá a cikkekre vágott paradicsomot is.) Gyakran kevergesd, ez az egész főzési folyamatra igaz. Főzd el a nedvességet, ez alatt pedig meg is puhul minden. Az sem baj ha pépesre fő, hiszen már csak össze kell turmixolnod. Ezután pedig hagyd kihűlni és fogyaszthatod is vagy tedd a hűtőbe.
Ha zavarnak a zöldségek héjdarabkái, hagyományos módon is megsütheted a padlizsánt és a paprikát a sütőben, utána lehúzva a héjukat és így beillesztve a főzési folyamatba, de az sokkal tovább tart és macerásabb is. Viszont minél apróbbra vágod a zöldségeket és minél alaposabban leturmixolod a végén, annál kevésbé lesznek észrevehetők. De akár a padlizsánt mielőtt feldarabolnád, meg is hámozhatod!
Ha nem akarsz lemaradni az újdonságokról, megtalálsz a facebookon!
Napi kajatippekért és inspirációért pedig gyere az instagramra!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.