GasztroMenza

Az egészséges táplálkozás nem divat, a saját érdeked.

Kápiás padlizsánkrém

Tutti finom zöldségkrém, akár a frissen sült kenyeredre. Macera mentes recept, ugyanis nem kell egy óráig elősütni hozzá a padlizsánt, majd leszenvedni róla a héját. Jó sok friss zöldséggel körítve gyors hétköznapi vacsora lehet belőle.

gasztromenza_1.jpg

Hozzávalók 2 személyre:

1 kisebb padlizsán
1 kápia paprika
1 kis gerezd fokhagyma
1 kisebb fej lilahagyma
só, bors
olívaolaj
1 dl víz
1 paradicsom lazításként (elhagyható)
1/2 kk. kakukkfű

A lilahagymát, fokhagymát, a padlizsánt és a kápiát is kockázd fel minél apróbbra. A lilahagymát párold üvegesre kevés olívaolajon. Add hozzá a fokhagymát és a kápiát, majd ezeket is párold puhára fedő alatt. Sózd, borsozd ízlésed szerint. Adhatsz hozzá jó pár löttyintés olívaolajat is. Végül mehet hozzá a padlizsán, a kakukkfű és 1 dl víz. (Ha lágyítani akarod az ízeket, itt add hozzá a cikkekre vágott paradicsomot is.) Gyakran kevergesd, ez az egész főzési folyamatra igaz. Főzd el a nedvességet, ez alatt pedig meg is puhul minden. Az sem baj ha pépesre fő, hiszen már csak össze kell turmixolnod. Ezután pedig hagyd kihűlni és fogyaszthatod is vagy tedd a hűtőbe.

Ha zavarnak a zöldségek héjdarabkái, hagyományos módon is megsütheted a padlizsánt és a paprikát a sütőben, utána lehúzva a héjukat és így beillesztve a főzési folyamatba, de az sokkal tovább tart és macerásabb is. Viszont minél apróbbra vágod a zöldségeket és minél alaposabban leturmixolod a végén, annál kevésbé lesznek észrevehetők. De akár a padlizsánt mielőtt feldarabolnád, meg is hámozhatod!

Ha nem akarsz lemaradni az újdonságokról, megtalálsz a facebookon!
Napi kajatippekért és inspirációért pedig gyere az instagramra!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztromenza.blog.hu/api/trackback/id/tr997764124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szia! :)

Hagyományos, cukormentes, teljes kiőrlésű liszttel készült recepteket is találsz itt.:) Néha comfort food, néha street food és a klasszikusok. Itt érhetsz el engem: gasztromenza@gmail.com

Ne maradj le semmiről!

süti beállítások módosítása