GasztroMenza

Az egészséges táplálkozás nem divat, a saját érdeked.

Peche Melba

A legjobb dolog, ami vaníliafagyival történhet! Ez alapvetően is egy isteni desszert, de sokféleképpen lehet csűrni-csavarni. Fel lehet dobni kekszmorzsával, vaníliaaromával, tejszínhabbal, kesudióval, mandulával is.

img_4641.jpg

Hozzávalók 2 személyre:

1 kisebb doboz jó minőségű vaníliafagylalt (lehetőleg cukormentes)
250 g málna
4 db sárgabarack/2 db őszibarack vagy nektarin
+friss gyümölcs a tálaláshoz

A málnát és a felkockázott barackot öntsd fel annyi vízzel, hogy éppen ellepje őket. 5-10 perc alatt forralva és gyakran kevergetve, főzz szószt belőlük. Hagyd kicsit hűlni és szűrd le. Miközben szűröd, folyamatosan kevergetni kell, különben a málnamagoktól egy csepp szószt sem tudsz kinyerni belőle. Ha teljesen kihűlt a szósz már csak össze kell állítanod ezt a finom desszertet. A vaníliafagyi mennyisége csak rád van bízva. Szedj pár gombócot belőle egy tálba vagy pohárba. Csurgass rá pár evőkanállal a szószból. Végül díszítsd ki a friss gyümölcsökkel.

img_4631.jpg

Ha nem akarsz lemaradni az újdonságokról, megtalálsz a facebookon!
Napi kajatippekért és inspirációért pedig gyere az instagramra!

Ha édességfüggő és szereted a pikk-pakk összedobható dolgokat, ezt is nézd meg:

img_4241_1.JPG

 

 
Avokádós csokimousse

 

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztromenza.blog.hu/api/trackback/id/tr427689006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szia! :)

Hagyományos, cukormentes, teljes kiőrlésű liszttel készült recepteket is találsz itt.:) Néha comfort food, néha street food és a klasszikusok. Itt érhetsz el engem: gasztromenza@gmail.com

Ne maradj le semmiről!

süti beállítások módosítása