GasztroMenza

Az egészséges táplálkozás nem divat, a saját érdeked.

Turbózd fel az omletted!
Egy omlett tökéletes fogás lehet egy ráérős reggelinek vagy egy gyors vacsorának. Teljesen megfelelő a maradékok felhasználásához, mert bármit bele lehet dobálni, pl. a hűtőben megmaradt unatkozó sonkát vagy a fél paradicsomot is. Hogy hány tojásból készíted, az csak az éhségedre van bízva.




Spenótos omlett

Egy serpenyőben pici olívaolajon piríts meg egy fej vöröshagymát és egy gerezd fokhagymát, amit felkockáztál. Majd 2-3 marék spenótot adj hozzá. Ha összeesett Popey-hez nem méltó módon, akkor öntsd rá a megsózott és borsozott felvert tojásokat (2-3 db). Picit rázd meg a serpenyőt, hogy egyenletesen elfolyjon a tojás, majd rakj rá egy fedőt és néha rázogasd meg közben, nehogy leégjen az alja. Ha a teteje nem nyers már sehol, akkor kész.

Spenótos-paradicsomos omlett

Egy serpenyőben pici olívaolajon piríts meg egy fej felkockázott lilahagymát. Ha üvegesre párolódott adj hozzá 1-2 marék spenótot. Ha összefonnyadt, öntsd rá a megsózott, borsozott felvert tojásokat (2-3 db). Rázogasd meg a serpenyőt, hogy eloszoljon a tojás és rakj rá fedőt. Tegyél a tetejére megmosott és felszeletelt paradicsomot és néha megrázogatva süsd készre.



Paradicsomos-bazsalikomos omlett

Egy serpenyőben pici olívaolajon piríts meg egy fej felkockázott lilahagymát. Ha üvegesre párolódott, öntsd rá a megsózott, borsozott felvert tojásokat. Adj hozzá megmosott bazsalikomleveleket és néhány felkockázott paradicsomot. Fedő alatt, néha a serpenyőt megrázogatva, süsd készre.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztromenza.blog.hu/api/trackback/id/tr896897859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szia! :)

Hagyományos, cukormentes, teljes kiőrlésű liszttel készült recepteket is találsz itt.:) Néha comfort food, néha street food és a klasszikusok. Itt érhetsz el engem: gasztromenza@gmail.com

Ne maradj le semmiről!

süti beállítások módosítása