GasztroMenza

Az egészséges táplálkozás nem divat, a saját érdeked.

Cukkinis-paradicsomos rizottó

Ezt a krémes rizottót a roppanós zöldségek igazán felpezsdítik. Könnyű és ízletes!

img_4937i.jpg

Hozzávalók 2-3 adaghoz:

200 g rizottó rizs
1 kisebb cukkini
1 kis fej lilahagyma
6-8 szem koktélparadicsom
400 ml víz vagy pl. maradék húsleves alaplé
1 ek. paradicsompüré
olívaolaj

A hagymát vágd félbe, majd vékonyan szeleteld fel. Kezdd el párolni kevés olívaolajon. Ha kezd üvegesedni, add hozzá a rizst és így pirítsd össze egy kicsit, hogy a rizsszemek magukba szívhassák a nedvességet. Ezután a vizet kis adagokban adagold hozzá és kevergesd gyakran. Így készítsd el a rizottót kb. 20 perc alatt. Közben sózd meg ízlésed szerint. Kb. a folyamat felénél add hozzá a nagyjából 0,5 cm vastag rudacskákra felszeletelt cukkinit. Az utolsó adag folyadék hozzáöntése előtt pedig add hozzá a paradicsompürét, a félbevágott koktélparadicsomokat. Hagyd, hogy kicsit összerottyanjanak és ha felszívta a nedvességet, a rizottó már kész is!

img_4938i.jpg

Ha nem akarsz lemaradni az újdonságokról, megtalálsz a facebookon!
Napi kajatippekért és inspirációért pedig gyere az instagramra!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztromenza.blog.hu/api/trackback/id/tr907809420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nand 2015.09.24. 11:59:23

Fából fakarika! Így készül rizottóból a rizottó! Azon is érdemes elgondolkozni, hogy a paradicsom vagy a cukkini a roppanósabb zöldség! Legutóbb is majdnem kitört a fogam egy roppanós paradicsomtól...

csepűpalkó 2015.09.24. 20:33:45

Igen-, ez így igaz... :)

GasztroMenza 2015.09.24. 22:58:06

@Nand: Köszönöm az észrevételt!

Eszti Bokros 2015.11.08. 21:10:09

Szia!
Nagy butaság megpróbálni gersliből?

GasztroMenza 2015.11.08. 21:13:08

@Eszti Bokros: Egyáltalán nem! Jó ötlet! Bár én nem használtam még árpagyöngyöt, ha azt megfelelően elkészíted, akkor simán működik. Valójában bármilyen gabonával, kuszkusszal, bulgurral is ki lehet próbálni. :)

GasztroMenza 2015.11.08. 21:19:38

@Eszti Bokros: Mit szoktál készíteni gersliből?

Szia! :)

Hagyományos, cukormentes, teljes kiőrlésű liszttel készült recepteket is találsz itt.:) Néha comfort food, néha street food és a klasszikusok. Itt érhetsz el engem: gasztromenza@gmail.com

Ne maradj le semmiről!

süti beállítások módosítása