Ezt a krémes rizottót a roppanós zöldségek igazán felpezsdítik. Könnyű és ízletes!
Hozzávalók 2-3 adaghoz:
200 g rizottó rizs
1 kisebb cukkini
1 kis fej lilahagyma
6-8 szem koktélparadicsom
400 ml víz vagy pl. maradék húsleves alaplé
1 ek. paradicsompüré
olívaolaj
só
A hagymát vágd félbe, majd vékonyan szeleteld fel. Kezdd el párolni kevés olívaolajon. Ha kezd üvegesedni, add hozzá a rizst és így pirítsd össze egy kicsit, hogy a rizsszemek magukba szívhassák a nedvességet. Ezután a vizet kis adagokban adagold hozzá és kevergesd gyakran. Így készítsd el a rizottót kb. 20 perc alatt. Közben sózd meg ízlésed szerint. Kb. a folyamat felénél add hozzá a nagyjából 0,5 cm vastag rudacskákra felszeletelt cukkinit. Az utolsó adag folyadék hozzáöntése előtt pedig add hozzá a paradicsompürét, a félbevágott koktélparadicsomokat. Hagyd, hogy kicsit összerottyanjanak és ha felszívta a nedvességet, a rizottó már kész is!
Ha nem akarsz lemaradni az újdonságokról, megtalálsz a facebookon!
Napi kajatippekért és inspirációért pedig gyere az instagramra!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Nand 2015.09.24. 11:59:23
csepűpalkó 2015.09.24. 20:33:45
Eszti Bokros 2015.11.08. 21:10:09
Nagy butaság megpróbálni gersliből?