.
Hozzávalók 3-4 adaghoz:
250 g durum spagettitészta
1 üveg paradicsomszósz
10 dkg mozzarella
1 közepes cukkini
1 közepes répa
1 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
olívaolaj
bazsalikom
kakukkfű
oregánó
só
A spagettit főzd forrástól számítva 8-10 percig 1/2 ek. só kíséretében. Ezalatt a zöldségeket pucold és mosd meg. Ha a cukkini héja ép és szép, akkor maradjon csak rajta. A fokhagymát és a vöröshagymát apróra, a többit pedig egyforma max. 1x1 cm-es kockákra vágd fel.
Ha kész a tészta ne álljon tovább a vízben, gyorsan szűrd le és öntsd egy sütőtálba, amibe előtte löttyintettél egy kicsi olívaolajat. Öntsd rá a zöldségeket és a paradicsomszószt, ízlés szerint fűszerezd (nagyjából mindegyik zöldfűszerből 1-1 kk.), majd forgasd össze. A szélére kisodródott zöldségeket kanalazd a tetejére.
A sajtot reszeld le és szórd egyenletesen rá. Sütőben 180 °C-on 20-30 perc alatt elkészül. Ha a sajt nagyon pirulna, vedd lejjebb 160 °C-ra.
Bon appéit! :)
Húsimádók megspékelhetik egy kis felkockázott sonkával.
Ha megduplázod az adagot egy normál méretű tepsire való is kijön belőle.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.