GasztroMenza

Az egészséges táplálkozás nem divat, a saját érdeked.

Coleslaw, az amerikai káposztasaláta

Abban a bizonyos gyorsétteremben biztos ettél már ilyet és tudod, hogy imádnivaló. Ha nem, ki kell próbálnod! Abszolút vitaminbomba, könnyű, hideg. Kell ennél több?!


Hozzávalók:

1 kisebb fej káposzta
1 nagy vöröshagyma
1-2 db sárgarépa
2 savanyúbb ízű alma (pl. jonagold)
1 nagy tubus majonéz
1 pohár tejföl
só, bors

A káposzta külső leveleit szedd le, mert azok túl durvák és egyébként sem kellenek. Bár a káposzta egy tipikusan moshatatlan zöldség ebben a formában, azért öblítsd le nagyjából. Gyaluld le és kérlek közben vigyázz az ujjaidra! Az almákat is mosd meg és reszeld le egy nagy lyukú reszelőn. Hámozni nem kell, csak ha nagyon csúnya vagy sérült. A répákat hámozd/ kapirgáld meg, majd öbltísd le és ezt is küldd le a reszelőn. (Ha a gyaluhoz vannak tartozékok is, akkor az egészet elintézheted azon is, méghozzá a kis fogakkal felszerelt késén. ) A hagymát pucold, mosd meg és kockázd fel. Keverj össze mindent egy nagy tálban. Add hozzá a majonézt és a tejfölt, sózd, borsozd, majd kutyuld össze. Mehet a hűtőbe és félóra múlva eheted is.

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztromenza.blog.hu/api/trackback/id/tr936897865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szia! :)

Hagyományos, cukormentes, teljes kiőrlésű liszttel készült recepteket is találsz itt.:) Néha comfort food, néha street food és a klasszikusok. Itt érhetsz el engem: gasztromenza@gmail.com

Ne maradj le semmiről!

süti beállítások módosítása