GasztroMenza

Az egészséges táplálkozás nem divat, a saját érdeked.

Gyros házi pitával
Tipikus gyorskaja, amit bárhol megkaphatsz, mégis megéri vele macerázni. Az ízek kárpótolnak majd a feleslegesnek tűnő munkáért.


Hozzávalók 6 adaghoz:

A húshoz:
1 dupla csirkemell
olívaolaj
gyros fűszerkeverék

A salátához:
1 fejes saláta
1 kis fej lilakáposzta (Igazából csak a fele kell, a másikat lefagyaszthatod később dinszteléshez. Felezettet is lehet venni, de nem ajánlom, mert undorítóan megfonnyad)
1 kígyóuborka
4 szem paradicsom
1 fej lilahagyma

Az öntethez:
1 pohár joghurt
kapor
petrezselyem

A húst mosd meg és vágd fel kisebb csíkokra, darabokra. Ne legyen túl apró. Olyan darabok kellenek, amire szívesen ráharapnál a pitában. A húst 1-2 ek. fűszerrel és olívaolajjal keverd össze és tedd a hűtőbe. Azért nem kell, hogy ússzon az olívaolajban.

A joghurtot keverd össze fél evőkanál kaporral és egy kis petrezselyemmel, majd ez is landolhat a hűtőben.

A káposzta külső megkeményedett, elszáradt leveleit szedd le. Öblítsd le a kis kuglit, majd töröld szárazra és félbevágás után reszeld le az egyik felét. A nagyobb darabokat még egy késsel összeapríthatod kicsit. A fejes salátának a külső erős, szélein már fonnyadó leveleket szedd le 2-3 rétegben. Áztasd be egy vízzel teli tálban. Közben készítsd elő és mosd meg a többi zöldséget, majd mindegyiket kockázd fel. A fejes salátát öblítsd le levelenként, szárítsd le egy konyharuhával és vágd fel nagy darabokra. A zöldségeket rakd egy lapos tálra, hogy könnyen lehessen válogatni belőle a töltésnél.

A húst pár evőkanál olívaolajon süsd készre. Fedő alatt, közepes lángos, gyakran kevergetve, hogy ne száradjon ki.

Ha a pitát előkészítetted, (ehhez receptet itt találsz!) rétegesen töltsd meg a hozzávalókkal. Zöldség, hús, öntet, így rétegezd, amíg fér. A tetejére még tegyél öntetet. A maradék zöldséget is tálald a piták mellé.

Pár harapással később még mindig ínycsiklandó

Bon appétit! :)

Ha tetszett a bejegyzés és szeretnéd tudni a folytatást, csatlakozz a facebookon!

A bejegyzés trackback címe:

https://gasztromenza.blog.hu/api/trackback/id/tr946897821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Szia! :)

Hagyományos, cukormentes, teljes kiőrlésű liszttel készült recepteket is találsz itt.:) Néha comfort food, néha street food és a klasszikusok. Itt érhetsz el engem: gasztromenza@gmail.com

Ne maradj le semmiről!

süti beállítások módosítása