Nálam az egészség az első az ünnepek alatt is. Éppen ezért ennek megfelelő vacsorát gondoltam ki szentestére is. Lazacot sütöttem á la nature, rizzsel, salátával és egy kis kapros öntettel. A lazac nem csak a halak királya, de a legegészségesebb hal címet is magáénak tudhatja. A bejglit ajándékba kaptuk, hát arról nem tudok lemondani. Mértékkel az is belefér.
Hozzávalók 4 személyre:
4 szelet lazacfilé (2-3 ujjnyi széles)
20 dkg salátakeverék
1 pohár tejföl
1 ek. kapor
olívaolaj
só, bors
A lazacot fektesd egy olívaolajjal megkent tepsibe a bőrös felével lefelé. Sózd meg és süsd 180 °C-on készre. Kb. 15-20 perc alatt már szépen átsül (a szép vörös színről világosra vált). Ellenőrizheted is, ha a legvastagabb részénél belevágsz egy késsel. Amikor kiveszed a tepsiből a halat, a bőrének egy része az alján marad, de a többit neked kell majd leszedned a halról, mert nyilván megenni nem szabad!
A tejfölt keverd el a kaporral, pici sóval és borssal, illetve 1 evőkanál olívaolajjal.
A halat tálald rizzsel és salátával, majd önts rá az öntetből.
A lazacban szinte nincs is szálka, de a filéző egyén ügyességétől függőben azért maradhat benne 1-2 darab, ezért lassan fogyaszd!
További Ízekben Gazdag Ünnepeket! :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.