Attól diétás ez a változat, hogy nincs benne se majonéz, se tejföl, se krumpli. Helyette benne van minden jó zöldség, ami tele van vitaminnal, a csemege ubi pedig cukormentes. Bár én most fagyasztott franciasaláta alapot használtam, azért jó választás ez a saláta, mert a vasárnapi húslevesből megmaradt zöldségeket tökéletesen fel lehet használni hozzá. Bele lehet tenni még a válogatós gyerek által meghagyott fehérrépát is.
Hozzávalók:
1 csomag fagyasztott franciasaláta alap (kukorica és krumpli nélkül)
1 savanyú alma (pl.: jonagold)
4-5 közepes csemege uborka (cukormentes)
1/2 citrom leve
1 pohár kefír
1 púpozott tk. mustár
olívaolaj
só, bors
A zöldségalapot párold meg pici olívaolajon fedő alatt néha kevergetve. Közben picit sózd is meg. Az almát mosd meg és kockázd fel. Ha szép a héja, maradjon rajta, mert tele van vitaminnal. Facsard rá a citrom levét és forgasd össze, hogy ne barnuljon meg. Az uborkát is kockázd fel. Ha elkészült az alap, hagyd kihűlni. Keverd össze a kefírt, a mustárt egy kis borssal és tedd a hűtőbe. Végül ha minden készen áll keverd össze egy nagy tálban az alapot, az almát, az uborkát és az öntetet. Tedd fél órára a hűtőbe és már fogyaszthatod is!
Nem kell félni a kefír ízétől, mert a mustár tompítja.
Ha nem fontos, hogy diétás legyen, de laktatóbbá szeretnéd tenni, akkor tehetsz bele 2-3 kisebb felkockázott főtt krumplit is. Már így is sokat teszel az egészségedért pl. a majonéz lecserélésével.
Ha nem ismert zöldségesnél vagy biztos forrásból szerzed be az almát, bánj inkább óvatosan a héjával! Előfordulhat, hogy lehetnek rajta növényvédő szer maradványok. Ez esetben Inkább hámozd meg!
Bon appétit! :)
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.